Profesorii și consilierii școlari mai au la dispoziție 2 zile pentru a se înscrie la Conferința Națională a Comunității “Educație pentru Științe”, anunță Universitatea din București

2.260 de vizualizări
Foto: cnces.educatiepentrustiinta.ro
Profesorii și consilierii școlari mai au la dispoziție două zile pentru a se înscrie la Conferința Națională a Comunității “Educație pentru Științe”, anunță Universitatea din București. Evenimentul, aflat la a treia ediție, se desfășoară în perioada 6-8 decembrie 2019, la Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele.

Sunt așteptați să se înscrie profesori de științe din învăţământul preuniversitar primar și secundar (matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, informatică, tehnologii), consilieri școlari și studenți care se pregătesc pentru cariera didactică.

Profesorii și consilierii școlari vor participa la ateliere și mese rotunde unde vor fi prezentate exemple de bune practici, proiecte și lucrări științifice, iar participanții vor vizita institutele de cercetare de pe platforma Măgurele.

Conferința pune la dispoziția participanților două tipuri de burse – parțiale și integrale, precizează universitatea. Mai multe detalii cu privire la tipul de sprijin financiar pe care participanții îl pot accesa, aici

Evenimentul va reuni la București aproximativ 200 de participanți: cadre didactice, profesori consilieri, studenți, experți în educație, factori decizionali și reprezentanți ai școlilor, ai universităților, ai institutelor de cercetare și ai organizațiilor non-guvernamentale, reuniți într-o dezbatere amplă despre educație STEM, carierele viitorului și practici pedagogice inovative, informează organizatorii.

Organizatorii Conferinței Naționale a Comunității “Educație pentru Științe” sunt:
  • Universitatea din București (UB)
  • Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH)
  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)
  • Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB)
  • Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC)
  • Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava (USV)
  • Universitatea Maritimă din Constanța (UMC)
Vezi aici pagina de Facebook a Conferinței

Foto: cnces.educatiepentrustiinta.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea metodelor inovative de predare, ritmul de parcurgere a materiei și atmosfera generală din cadrul orelor de curs, printre posibilele întrebări din chestionarul elevilor pentru feedback-ul semestrial despre profesori, anunță Consiliul Național al Elevilor

Încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea metodelor inovative de predare, ritmul de parcurgere a materiei și atmosfera generală din cadrul orelor de curs – acestea ar…
Vezi articolul

Profesorii, îndemnați să-și facă PFA-uri pentru a da meditații. Cîmpeanu: „Este o modalitate transparentă de a plăti impozit aferent” / Legat de resursele financiare ale părinților: „Meditațiile nu sunt de natură să sprijine rezolvarea problemelor de echitate, din păcate”

Profesorii ar putea să-și facă PFA-uri ca să plătească impozit pe meditații, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Întrebat la Euronews România dacă ar fi o idee bună să-și facă PFA-uri…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

În prea puține școli există cultura colaborării în cancelarie, a schimbului de practici și de experiențe între colegii de aceeași disciplină. Le lispsește un mediu sănătos de înțelegere, de sprijin, de încredere – Cosmin Chiriță, manager de proiect Merito

Școala și sistemul nu încurajează suficient colaborarea între profesori, discuțiile de la egal la egal între aceștia și educația de calitate care ar fi generată de o asemenea colaborare. Acestea…
Vezi articolul