Program de educație digitală pentru elevii cu vârste între 10 și 14 ani: ateliere de programare vizuală în limbajul Scratch și competiție națională de creat povești interactive / Înscrierile sunt deschise

1.544 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Elevii de 10-14 ani se pot înscrie într-un program de educație digitală care cuprinde o serie de webinare și de cursuri despre limbajul de programare vizuală pentru copii, Scratch, o competiție națională de creat povești interactive și o sesiune de formare pentru primii 50 de premianți, anunță organizatorii SuperCoders într-un comunicat de presă trimis EduPedu.ro.

Programul de educație digitală este desfășurat de Fundația Orange și de start-up-ul Simplon România, și începe joi, 20 octombrie, de la 18:00 și de la 20:00, cu un atelier la care copiii cu vârste de 10-14 ani pot învăța “cum să folosească timpul petrecut la calculator în mod util”. Înscrierile s-au deschis de azi, 10 octombrie, și se realizează în acest formular, ele fiind prima etapă a programului – Caravana.

În cea de-a doua etapă, Competiția Națională SuperCoders, copiii trebuie să creeze o poveste interactivă. “În baza noțiunilor pe care le-au dobândit în cadrul atelierelor de Scratch și mizând pe creativitate, aceștia trebuie să-l ajute pe supereroul Coder, personajul principal al programului, să ducă la bun sfârșit o nouă misiune, ce vizează consumul responsabil de resurse”, scriu organizatorii în comunicat.

  • Coordonatorii precizează că premiile pe care le pot obține sunt atât 50 de locuri în Academia SuperCoders, cât și tablete și căști. Înscrierile în competiție sunt deschise până în data de 20 noiembrie, ora 23:59. Regulamentul este disponibil la finalul articolului în format .pdf

Ultima etapă a programului, Academia, “reprezintă o experiență amplă și avansată de programare pentru cei mai talentați 50 de copii. Pentru o perioadă de 12 săptămâni, ianuarie-aprilie 2023, în cadrul a 12 întâlniri online, acești vor învăța noțiuni de Web Development (HTML & CSS)”, se mai arată în comunicatul de presă.

Despre programul SuperCoders

Programul SuperCoders a fost lansat în 2014 la inițiativa Orange România, împreună cu Simplon România, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă și utilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. De anul acesta, Fundația Orange se alătura inițiativei. Până acum, peste 3900 de copii au beneficiat de experiența SuperCoders, dintre care 650 doar în ediția de anul trecut.

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mormântul lui Lică Sămădău, descoperit în Arad / Etnografii de la Complexul Muzeal Arad au identificat locul unde e îngropat Antonie Ciul, cel care l-a inspirat pe Slavici în scrierea nuvelei „Moara cu noroc”

Bărbatul după care Slavici a creat personajul este îngropat la Ineu, în cimitirul de lângă „Hodobană”, anunță Special Arad, potrivit G4Media.ro. La sesizarea unor localnici, o mică echipă de etnografi, formată…
Vezi articolul

Profesorul Theodor Georgescu, argumente pentru latină și istorie în școli: Cine se hrănește cu istorici precum Tucidide sau Tacit ori cu filozofi ca Platon și Seneca deține cheia interpretării a ceea ce aude. Are autonomie în orice dezbatere

Cine se hrănește cu istorici precum Tucidide sau Tacit ori cu filozofi precum Platon și Seneca deține cheia interpretării a ceea ce aude. Are autonomia de a formula argumente în…
Vezi articolul

LIVE VIDEO Ministrul Educației: Suspendarea cursurilor în București, pentru 14 zile, ar trebui să fie decisă de Comitetul pentru Situații de Urgență. Săptămâna aceasta s-ar desfășura cursurile online, iar săptămâna viitoare ar fi vacanță pentru grădinițe și primar

Ministrul Educației a declarat în această dimineață că, “în conformitate cu rata incidenței care a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar…
Vezi articolul

Joi va fi vaccinat angajatul din Educație cu numărul 100.000, anunță ministrul Educației. Vaccinarea peste numărul estimat, un element foarte important în a permite elevilor din anii terminali să vină fizic la școală, indiferent de scenariu

Mâine, 4 martie, va fi vaccinat angajatul din Educație cu numărul 100.000, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o declarație la B1TV. Oficialul a spus că a discutat cu colonelul Gheorghiță,…
Vezi articolul

Ar trebui schimbată programa pentru gimnaziu, spune profesorul de matematică Sorin Borodi: Toți profesorii, de mulți ani, ne plângem că trebuie să galopăm prin materie. Nu există acele ore care ar fi obligatorii pentru fixare

Sorin Borodi, profesor de matematică la Școala Gimnazială “Ion Creangă” din Cluj-Napoca, a declarat, într-un interviu pentru Radio Iași România, că ar trebui schimbată programa la matematică. „Toți profesorii, de mulți…
Vezi articolul

BREAKING Grevă generală în educație, din 22 mai, pe termen nelimitat, anunță reprezentanții celor trei mari sindicate din învățământ / Elevii să stea acasă, spun sindicaliștii. Regulile generale, anunțate de reprezentanții profesorilor – document

Sindicatele din Educație – Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală (FNS) „Alma Mater” – au anunțat marți, într-o conferință de…
Vezi articolul