Program de educație digitală pentru elevii cu vârste între 10 și 14 ani: ateliere de programare vizuală în limbajul Scratch și competiție națională de creat povești interactive / Înscrierile sunt deschise

1.510 vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Elevii de 10-14 ani se pot înscrie într-un program de educație digitală care cuprinde o serie de webinare și de cursuri despre limbajul de programare vizuală pentru copii, Scratch, o competiție națională de creat povești interactive și o sesiune de formare pentru primii 50 de premianți, anunță organizatorii SuperCoders într-un comunicat de presă trimis EduPedu.ro.

Programul de educație digitală este desfășurat de Fundația Orange și de start-up-ul Simplon România, și începe joi, 20 octombrie, de la 18:00 și de la 20:00, cu un atelier la care copiii cu vârste de 10-14 ani pot învăța “cum să folosească timpul petrecut la calculator în mod util”. Înscrierile s-au deschis de azi, 10 octombrie, și se realizează în acest formular, ele fiind prima etapă a programului – Caravana.

În cea de-a doua etapă, Competiția Națională SuperCoders, copiii trebuie să creeze o poveste interactivă. “În baza noțiunilor pe care le-au dobândit în cadrul atelierelor de Scratch și mizând pe creativitate, aceștia trebuie să-l ajute pe supereroul Coder, personajul principal al programului, să ducă la bun sfârșit o nouă misiune, ce vizează consumul responsabil de resurse”, scriu organizatorii în comunicat.

  • Coordonatorii precizează că premiile pe care le pot obține sunt atât 50 de locuri în Academia SuperCoders, cât și tablete și căști. Înscrierile în competiție sunt deschise până în data de 20 noiembrie, ora 23:59. Regulamentul este disponibil la finalul articolului în format .pdf

Ultima etapă a programului, Academia, “reprezintă o experiență amplă și avansată de programare pentru cei mai talentați 50 de copii. Pentru o perioadă de 12 săptămâni, ianuarie-aprilie 2023, în cadrul a 12 întâlniri online, acești vor învăța noțiuni de Web Development (HTML & CSS)”, se mai arată în comunicatul de presă.

Despre programul SuperCoders

Programul SuperCoders a fost lansat în 2014 la inițiativa Orange România, împreună cu Simplon România, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă și utilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. De anul acesta, Fundația Orange se alătura inițiativei. Până acum, peste 3900 de copii au beneficiat de experiența SuperCoders, dintre care 650 doar în ediția de anul trecut.

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu, despre proiectele legilor Educației Deca: Legea educației este cea mai importantă lege a unei țări, o operație pe creierul deschis al unei națiuni. Are emitentul autoritatea morală în acest moment și autoritatea politică pentru a propune o astfel de lege?

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, în mandatul căruia a fost aprobată Legea Educației nr. 1/ 2011, spune că “principala atribuție a unei legi a Educației este să stabilească un…
Vezi articolul