Program-pilot anunțat de Raluca Turcan: 30 de milioane de euro pentru copiii cu părinți plecați în străinătate

291 de vizualizări
Guvernul alocă 30 de milioane de euro pentru un program-pilot pentru copiii cu părinți plecați în străinătate, a anunțat, marți, vicepremierul Raluca Turcan. Potrivit anunțului, în România sunt peste 91.000 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în afara țării.

Comunicatul arată că programul-pilot are drept scop să sprijine copiii să meargă la școală și să facă performanță.

Programul-pilot va avea acoperire națională și are drept țintă să aibă ca beneficiari 3.000 de copii cu cel puțin un părinte care lucrează în afara țării. Măsurile se adresează mai multor grupe de vârstă, fiind adaptate specificului fiecăreia: elevi din ciclul primar (6 – 10 ani), gimnazial (11-14 ani) și secundar superior (14-16 ani).

Vor putea depune proiecte, individual sau în parteneriat:
• școli publice și private din rețeaua școlară națională;
• furnizori de servicii de orientare sau consiliere școlară;
• parteneri sociali din învățământul preuniversitar;
• instituții de cult și asociații religioase;
• instituții guvernamentale cu atribuții în domeniul incluziunii sociale;
• ONG-uri.

Valoarea proiectelor finanțate va fi între 300.000 euro și 1 milion euro. Proiectele mari, cu o valoare de 1 milion de euro, vor asigura sprijin pentru minim 91 copii.

Sprijinul concret care le va fi acordat constă într-un mix de măsuri care vizează:
• Prevenirea abandonului școlar prin programe de tip Școală după Școală;
• Consiliere psihologică și consiliere vocațională;
• Masă la școală sau asigurarea de rechizite și materiale educative;
• Consiliere pentru părinții.

 


1 comment
  1. Pe bune? Dar cu restul copiilor a căror părinți au ales să nu părăsească țara asta de ,,rahat” și care se chinuiesc să le ofere un trai decent în România ce se întâmplă? Teoretic acei părinți au plecat pentru un loc de muncă mai bine plătit,deci o parte din banii primiți ar trebui trimiși acasă la copii..Nu vă mai dați voi cu părerea, dacă ai făcut copii ..ai grijă de ei,nu trebuie statul să îți ,, crească” plozii că tu vrei să ștergi la c.r o babă în Italia..Voi..,,marii politicieni” veniți cu idei constructive și nu subiective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei / E esențial ca ministerele Educației și Sănătății să ia măsuri ca să nu se blocheze din nou sistemul educațional după sărbători, spun elevii

Este absolut esențial ca ministerele Educației și Sănătății să ia măsuri ca să nu se blocheze din nou sistemul educațional, spun reprezentanții elevilor într-un comunicat primit sâmbătă de Edupedu.ro. Consiliul…
Vezi articolul