Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid de miercuri pentru persoanele cu boli cronice și cele din activitățile esențiale, inclusiv profesorii. În 15 februarie începe vaccinarea în 180 de cabinete din toată țara / Distribuția centrelor

10.420 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid de miercuri pentru persoanele cu boli cronice și cele din activitățile esențiale, cu vârsta între 18 și 55 de ani, iar în 15 februarie începe vaccinarea cu aceste doze în 180 de cabinete din toată țara, a anunțat luni Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV), potrivit G4Media.ro.

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, anunță comitetul național.

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, precizează CNCAV.

Pe 2 februarie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, spunea că din 15 februarie, pe măsură ce se vor deschide noi centre de vaccinare, profesorii „se pot vaccina cu prioritate, însă numărul de doze de la AstraZeneca este suficient de mare încât nu mai avem nevoie de o prioritizare strictă a personalului din Învățământ.”

Photo 196859326 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comentarii
  1. Draga Gerula, tu esti cam tampitel. Astra este un vaccin clasic, foarte bun. Vaccineza-te tu cu Pfizer si mai vedem noi dupa 4-5 ani cum te simti.

  2. Fals. Nu este nici un loc. Absolut nimic . Incerc de 2 luni sa ma inscriu . Sirianul si acolitii lui ne vand gogosi. Ce a zis coordonatorul campaniei duminica seara la tv sunt minciuni. Rusine . La ocna cu voi. Nici un centru nou. 180 de euro pe secunda la voi in buzunar , nu 180 de centre noi.

  3. Pai voi toti adica parlamentari ministrii presedinte medici asistente militari politisti plus cei introdusi pe pile v ati vaccinat cu pfizer biontech cu eficienta 95% iar pe pooleeme o veti vaccina cu astra zeneca peeshoarca de 58% eficienta sa va stea in gât….. nu am cuvinte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor: Orice altă legitimație de călătorie în afara abonamentului, inclusiv biletele, va fi acceptată pentru decontarea navetei școlare, ca urmare a deciziei CCR

Consiliul Național al Elevilor anunță că “salută decizia Curții Constituționale de a constata caracterul neconstituțional al sintagmei ‘pe bază de abonament’ enunțată în articolul 84 alin. 3 din cadrul Legii…
Vezi articolul

Peste 150 de ONG-uri cer Ministerului Educației să dezbată public în mod real proiectul de hotărâre de guvernul pentru aprobarea Programului de Implementare “România Educată”

Un grup de peste 150 de organizații guvernamentale solicită Minsiterului Educației dezbaterea publică a Proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Programului de Implementare a Proiectului “România Educată”. Ele arată,…
Vezi articolul