Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid de miercuri pentru persoanele cu boli cronice și cele din activitățile esențiale, inclusiv profesorii. În 15 februarie începe vaccinarea în 180 de cabinete din toată țara / Distribuția centrelor

10.414 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid de miercuri pentru persoanele cu boli cronice și cele din activitățile esențiale, cu vârsta între 18 și 55 de ani, iar în 15 februarie începe vaccinarea cu aceste doze în 180 de cabinete din toată țara, a anunțat luni Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV), potrivit G4Media.ro.

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, anunță comitetul național.

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, precizează CNCAV.

Pe 2 februarie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, spunea că din 15 februarie, pe măsură ce se vor deschide noi centre de vaccinare, profesorii „se pot vaccina cu prioritate, însă numărul de doze de la AstraZeneca este suficient de mare încât nu mai avem nevoie de o prioritizare strictă a personalului din Învățământ.”

Photo 196859326 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii
  1. Draga Gerula, tu esti cam tampitel. Astra este un vaccin clasic, foarte bun. Vaccineza-te tu cu Pfizer si mai vedem noi dupa 4-5 ani cum te simti.

  2. Fals. Nu este nici un loc. Absolut nimic . Incerc de 2 luni sa ma inscriu . Sirianul si acolitii lui ne vand gogosi. Ce a zis coordonatorul campaniei duminica seara la tv sunt minciuni. Rusine . La ocna cu voi. Nici un centru nou. 180 de euro pe secunda la voi in buzunar , nu 180 de centre noi.

  3. Pai voi toti adica parlamentari ministrii presedinte medici asistente militari politisti plus cei introdusi pe pile v ati vaccinat cu pfizer biontech cu eficienta 95% iar pe pooleeme o veti vaccina cu astra zeneca peeshoarca de 58% eficienta sa va stea in gât….. nu am cuvinte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Oxford a întrerupt studiul clinic pe copii şi adolescenţi pentru serul anti-COVID dezvoltat cu AstraZeneca, în așteptarea mai multor informații despre cazurile de tromboză apărute la adulți

Universitatea Oxford a întrerupt studiul clinic derulat în Marea Britanie pe copii şi adolescenţi pentru serul anti-COVID pe care îl dezvoltă împreună cu AstraZeneca, în aşteptarea mai multor informaţii privind…
Vezi articolul