Proiect legislativ aprobat de Senat: 350 lei alocați anual pentru uniforma fiecărui elev din învaţământul obligatoriu de stat

5.287 de vizualizări
Foto: senat.ro
Senatul a adoptat marţi, în şedinţa de plen, o propunere legislativă prin care i se acordă, anual, fiecărui elev din învăţământul obligatoriu de stat, 350 de lei pentru uniformă, transmite Agerpres. Proiectul legislativ urmează să fie dezbătut la Camera Deputaților, care este camera decizională în acest caz.

În Legea 35/2007 se prevede că unităţile de învăţământ îşi pot stabili pentru elevii lor cel puţin un semn distinctiv pe care aceștia să îl poarte la școală: ecuson, uniformă, eşarfă sau alte asemenea.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de senatorul PMP Cătălin Iliescu. Legea prevede că modelul uniformei şcolare poate fi stabilit de consiliile profesorale, cu acordul Consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor.

„Pentru acoperirea costurilor uniformelor şcolare se acordă o sumă de 350 lei pe an pentru fiecare elev, sumă care se atribuie în cote egale în fiecare semestru, fondurile necesare pentru aplicarea legii asigurându-se prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, se arată în proiectul legislativ.


1 comment
  1. Ca sa arate bine online, eventual, o mare parte din timp! La ce probleme sunt in anul asta scolar, cu necesarul de bani urias pentru invatamant – la noi si in toata lumea – momentul e foarte bine gasit !🤨

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Ligia Deca își modifică propriile Legi ale educației pentru a treia oară, la nici un an de la promulgare: Proiect de OUG prin care universitățile pot ridica construcții, din fonduri externe nerambursabile, pe terenuri din domeniul public, care nu sunt în proprietatea lor / Introduce Informatica și Arhitectura în aria de discipline STEM, după ce le-a exclus prin legea învățământului

Ligia Deca își modifică propriile Legi ale educației, la doar 8 luni de la promulgare și după 8 ani de lucru pe aceste proiecte din poziția de consilieră a lui…
Vezi articolul

Ce este inteligența emoțională? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor”

Ce înseamnă să fii inteligent emoțional? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, va vorbi pe larg despre inteligența emoțională, în cadrul unei conferințe organizate de Universitatea din…
Vezi articolul

Programele disciplinelor opționale „Sisteme de scriere și codificare”, „Sisteme de numerație” și „Matematica în natură și arte”, publicate în Monitorul Oficial. Exemple de probleme rezolvate pentru elevii de gimnaziu

Programele disciplinelor opționale „Sisteme de scriere și codificare”, „Sisteme de numerație” și „Matematica în natură și arte”, pentru elevii claselor gimnaziale, au fost publicate în Monitorul Oficial. Elevii pot alege…
Vezi articolul

Părinții elevilor de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Turda cer demisia directoarei pentru “pentru gravele deficiențe manageriale” / Mai mulți profesori au intrat în grevă japoneză săptămâna trecută, după ce un interlop ar fi predat la liceu

Comitetul reprezentativ al părinților, compus din reprezentanții părinților fiecărei clase a Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, a decis, cu unanimitate de voturi, demisia directoarei liceului “pentru gravele deficiențe manageriale”…
Vezi articolul

DOCUMENT Cele trei scenarii ipotetice urmărite de Institutul Național de Sănătate Publică după redeschiderea școlilor, până pe 20 martie: Se înregistrează o creștere susținută a mediei cazurilor confirmate pe parcursul ultimelor 7 zile

Începând cu data de 17 februarie se înregistrează o creștere susținută a mediei cazurilor confirmate pe parcursul ultimelor 7 zile consecutive, evoluția îndreptându-se spre scenariul 2, potrivit unei analize publicată…
Vezi articolul