Proiectul unei noi legi a educației care să fie înaintat în Parlament în sesiunea din toamnă este de datoria Ministerului Educației – anunță Sorin Cîmpeanu

1.250 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Ministerul Educației va realiza în această vară o nouă lege a educației, bazată pe proiectul prezidențial “România Educată”, a anunțat în această dimineață ministrul Educației. Noua lege a educației va fi depusă de Minister în Parlament în sesiunea parlamentară din toamnă, a precizat Sorin Cîmpeanu.

“După ce vom avea încheiate în scurt timp concluziile la nivelul proiectului România Educată, este de datoria Ministerului Educației, chiar dacă acest lucru va presupune o muncă inclusiv pe perioada concediilor, în august, la un proiect al unei noi legi a educației care să poată fi înaintat în dezbatere în Parlament în următoarea sesiune, din toamnă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Ministerului Educației.

În cadrul aceleiași conferințe, Sorin Cîmpeanu a declarat, la o întrebare a presei cu privire la fostul ministru Daniel Funeriu, că acesta “este un fost ministru al educației foarte competent, căruia îi datorăm legea 1” (legea educației în vigoare în prezent, deși cu numeroase modificări – N. Red.).

Amintim că Sorin Cîmpeanu a anunțat pe 8 iunie intenția de a realiza o nouă lege a educației. În cadrul Dezbaterii online “Reforma digitală a Educației”, organizată de Edupedu.ro, UiPath Foundation și Brio.ro, ministrul Educației a declarat: “Așteptăm concluziile proiectului România Educată, după care implementarea concluziilor – prin proiect de lege. Sperăm să ne încadrăm în acest an, după ce avem agreate concluziile România Educată. Eu ca ministru îmi doresc o nouă lege a educației“.

Legea educației din 2011 a fost o lege foarte bună. Sistemele de educație fiind inerțiale, în toată lumea, au avut mari probleme în a ține pasul cu dezvoltarea societății, mai ales la nivel tehnologic. Din cauza diferenței de timp de 10 ani, sunt lucruri care trebuie schimbate. Plus sunt modificări care au distrus coerența Legii 1. Păstrăm părțile bune din Lege, sunt mult prea multe, coerența e problema“, a precizat Cîmpeanu, pe 8 iunie.

Prezent la acea dezbatere, Daniel Funeriu a replicat: “Lege nouă, lege veche, important e să avem un lucru funcțional și să fie bun pentru elevi. Legea 1 este singurul lucru unde nu mă supăr dacă e plagiată”. Vezi aici declarațiile din cadrul dezbaterii din 8 iunie.

Foto: Pexels.com

Citește și:
VIDEO Sorin Cîmpeanu anunță modificări în regulamentul CNATDCU / Plus: Profesorii trebuie formați cu privire la bullying, lucru pe care îl vom face. Va trebui să reluăm discuțiile pe proiectul strategiei de educație parentală
VIDEO Dezbaterea online “Reforma digitală a Educației” – Sorin Cîmpeanu: Eu ca ministru îmi doresc o nouă Lege a educației / Georgi Dimitrov, CE: Educația digitală va fi în fruntea priorităților UE / Declarațiile-cheie ale tuturor participanților


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dezbatere LIVE online organizată de World Vision România

Profesorii care au făcut cinci propuneri concrete de politici publice în Educație, pe care le-au prezentat inspectoratelor școlare județene, în proiectul „Inspectoratul școlar civic” al World Vision România: Finanțare de la județ pentru excursii cu elevii, îmbunătățirea comunicării despre școală și a imaginii acesteia, dezvoltarea literației, reducerea abandonului școlar

Zece școli au creat proiecte de politici publice în comunitatea de profesori, uneori și cu implicarea elevilor, pe care le-au propus apoi autorilor de politici educaționale din teritoriu, adică inspectoratelor…
Vezi articolul

Posibila eliminare a specializării de învățător, prevăzută în proiectul legilor educației, este criticată de mai multe asociații ale elevilor: „Solicităm Ministerului Educației să instituie reforme care să vină cu adevărat în sprijinul elevilor și al cadrelor didactic”

Eliminarea posibilității ca liceele pedagogice să formeze învățători este criticată de mai multe asociații ale elevilor, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. „Considerăm că prin eliminarea acestei specializări, calitatea învățământului…
Vezi articolul