Provincia canadiană cea mai afectată de pandemie menține școlile deschise. Cum se face educație în „zona roșie”

1.386 de vizualizări
Foto: Școală în Canada / Sursa: G4Media.ro
Elevii din Quebec continuă să susțină cursuri în sălile de clasă, așa cum au făcut-o începând din luna august a anului trecut, deși provincia este cea mai afectată din Canada în ceea ce privește numărul de persoane infectate și decedate din cauza pandemiei de coronavirus, scrie G4Media.ro.

Decizia guvernului provincial de a menține deschise școlile provoacă în continuare reacții diferite din partea părinților, a profesorilor și a autorităților medicale, mai ales în condițiile în care, din 9 ianuarie, Quebec a implementat noi restricții, inclusiv interzicerea circulației pe timpul nopții pentru o perioadă de patru săptămâni în încercarea de a opri infectările și spitalizările cu coronavirus. Situația este și mai delicată, mai ales că un studiu recent afirmă că școlile au fost unul dintre factorii principali în răspândirea COVID-19 în Montreal, cel mai populat oraș din provincie.

La sfârșitul lunii august a anului 2020, provincia Quebec a devenit prima din Canada unde școlile au fost redeschise fizic, printre măsurile luate de autorități numărându-se limitarea interacțiunii copiilor, spații separate de joacă în curți și interzicerea accesului părinților în interiorul instituțiilor de învățământ. Accesul copiilor în clădiri se face pe rând, progresiv, fiecare grupă fiind însoțită de propriul învățător sau profesor până în sala de clasă.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie

Consiliul Elevilor: Guvernul să elaboreze și să aprobe urgent normele reglementării transportului elevilor, altfel, în perioada următoare vom fi martorii unei creșteri semnificative a abandonului școlar

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului elaborarea și aprobarea, în regim de urgență, a normelor legale necesare reglementării transportului elevilor. „În caz contrar, în perioada următoare, vom fi martorii unei…
Vezi articolul

FSLI anunță că depune din nou în Parlament proiectul de lege privind protecția cadrelor didactice: „Şcolile devin un spaţiu al violenţei, al fricii şi al nerespectării legilor”

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) anunță că va depune din nou în Parlament iniţiativa legislativă prin care se oferă protecție cadrelor didactice în îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției. FSLI susține…
Vezi articolul