Raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România tratează cazurile jurnaliștilor hărțuiți, printre care și amenințările la adresa soției redactorului-șef G4Media.ro

244 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Departamentul de Stat al SUA acordă un spațiu important în raportul privind drepturile omului în România 2022 banilor plătiți presei de PSD și PNL în condiții netransparente, dar și cazurilor de ziariști hărțuiți sau amenințați.

Raportul Departamentului de Stat indică și trei cazuri de ziariști hărțuiți sau amenințați de reprezentanți ai instituțiilor de stat: Alin Cristea (DeBraila.ro), Emilia Șercan și redactorul-șef G4Media, Cristian Pantazi. De asemenea, raportul arată și că postul tv Digi24 l-a concediat pe Cristian Tudor Popescu după ce acesta a criticat politicienii de la putere în legătură cu proiectele de legi noi privind securitatea națională care fuseseră publicate de G4Media și au fost ignorate complet de restul presei.

Pe 17 martie, căpitanul Gabriel Cristian Alexandru de la Universitatea Națională de Apărare ar fi sunat-o și amenințat-o pe soția redactorului-șef al G4Media.ro, Cristian Pantazi, pentru a-l presa să nu publice un articol despre un lector de la Universitatea de Apărare care răspândea teorii ale conspirației și propagandă împotriva Ucrainei și a președintelui său. În timpul presupusei conversații telefonice cu soția lui Pantazi, Alexandru s-ar fi referit la o știre despre o persoană din Rusia care avea opinii anti-Putin și care ulterior a fost găsită moartă într-o valiză. La 23 iunie, Universitatea de Apărare a confirmat că a fost deschisă o anchetă în acest caz. La sfârșitul anului nu a fost disponibilă nicio altă actualizare.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii ar putea realiza planuri de învățare pentru fiecare elev, în funcție de rezultatele evaluărilor și de interacțiunea cu elevii și părinții, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar / Planurile individualizate fac parte din portofoliul educațional obligatoriu

Cadrele didactice ar urma să realizeze planuri individualizate de învățare, în funcție de rezultatele evaluărilor, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar. Acestea vor fi un instrument de planificare și…
Vezi articolul