Rectorul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi anunță testarea a peste 1.500 de angajaţi, după ce 16 persoane au fost depistate pozitiv COVID-19 / Cursurile sunt online de la începutul anului universitar

259 de vizualizări
dunarea de jos
Lucian Puiu Georgescu, – Universitatea Dunărea de Jos din Galați / Foto: Facebook.com
Peste 1.500 de angajaţi ai Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi vor fi testaţi, după ce 12 angajaţi şi patru studenţi au fost depistaţi pozitiv COVID-19, a anunțat, marţi, rectorul Lucian Georgescu, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, este vorba de testarea a peste 1.500 de angajaţi care vin zilnic la birou, la locul de muncă.

Toţi ceilalţi angajaţi ai universităţii gălăţene care au simptome, dar îşi desfăşoară activitatea în sistem de telemuncă şi care doresc să se testeze o pot face din proprie iniţiativă, conducerea instituţiei urmând să le deconteze cheltuielile, scrie agenția de presă.

Lucian Georgescu a mai spus că cei 12 angajaţi infectaţi cu SARS-CoV-2 fac parte din personalul administrativ nedidactic şi didactic auxiliar, opt dintre aceştia fiind testaţi pozitiv săptămâna trecută şi patru, în această săptămână.

De asemenea, în căminele studenţeşti sunt patru studenţi testaţi pozitiv COVID-19 care au fost izolaţi în camere special amenajate în acest sens.

Angajaţii care, după testarea rapidă, vor primi un test pozitiv vor mai fi testaţi şi cu ajutorul PCR-ului, pentru certitudine.

Cât priveşte măsurile de protecţie aplicate în universitate, toate spaţiile au fost dezinfectate, iar accesul publicului în sediile instituţiei este restricţionat, solicitanţii aducând sau primind adeverinţele sau alte acte solicitate la poartă sau pe holurile instituţiei.

Activitatea didactică a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi nu a fost afectată de situaţia epidemiologică, cursurile universitare desfăşurându-se în continuare în regim online, de la începerea anului universitar.


1 comment
  1. Hai să fim serioși… Aici nu știe mâna stângă ce face dreapta… Când am sunat la începutul anului pentru înscriere la conversie mi s-a spus că se fac cursuri cu prezentă fizică! Am întrebat: ,,În pandemie, că știu că trebuie online?” Mi s-a răspuns că înscrierea este online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Daniel David / Foto: UBB

Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor: Îmi pare rău că SNSPA nu dorește să participe la ședința CNR. A spune că forul susține partidul aflat la guvernare e o mare greșeală

Daniel David, președintele interimar al Consiliului Național al Rectorilor, răspunde acuzațiilor lansate de rectorul SNSPA, potrivit căruia CNR colaborează cu autoritățile statului în interesul partidului de guvernământ. “Îmi pare rău…
Vezi articolul

DOCUMENT Marian Preda, Nicolae Istudor, Adrian Papahagi, Ciprian Mihali, printre profesorii propuși să aleagă componența comisiilor de specialitate CNATDCU, pentru mandatul 2024 – 2028 – proiect

Ministerul Educației organizează o consultare publică privind componența comitetelor de selecție CNATDCU. Marian Preda, rectorul Universității din București, Nicolae Istudor, rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Adrian Papahagi,…
Vezi articolul

Prorectorii iau locul rectorilor în Comisia pentru finanțarea învățământului superior – CNFIS / Lista membrilor acesteia, aprobată prin ordin al Ministerului Educației

Noua Comisie Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior, for ce recomandă felul în care să fie finanțate universitățile, a fost aprobată prin ordin al Ministerului Educației. Din această comisie, care înlocuiește…
Vezi articolul

Alianța organizațiilor studențești cere creșterea fondului de burse, bani pentru dotări în universități, subvenții mai mari pentru cămine și sprijin pentru centrele de orientare în carieră

Creșterea fondului de burse și a subvenției pentru cămine, o subvenție pentru centrele de orientare în carieră și bani pentru îmbunătățirea dotărilor din Universități sunt printre principalele cereri ale Alianței…
Vezi articolul

Ministerul Educației abuzează de GDPR ca să-i protejeze pe plagiatori și mediocri: tezele de doctorat din 2016 până în prezent vor fi făcute publice doar dacă autorul e de acord / Legea educației: “Teza de doctorat este un document public”

Ministerul Educației invocă în mod abuziv reglementările privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) și își încalcă propria Lege de funcționare, pentru a stopa publicarea integrală a tezelor de doctorat.…
Vezi articolul