Reducerea timpului de notare cu 74% pentru profesori, dezvoltată într-un software produs de o companie din Marea Britanie ce vizează o rundă de investiții pentru dezvoltare

252 de vizualizări
Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com
O companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de software pentru optimizarea procesului de acordare a notelor vizează o rundă de investiții de 835.000 de euro pentru startup-urile tech, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Această soluție reduce volumul de muncă al profesorilor pentru evaluări și pentru feedback.

Aceeași companie a dezvoltat Graide, o platformă care utilizează Inteligența Artificială pentru a simplifica munca profesorilor în procesul de notare. Graide este o soluție care utilizează inteligența artificială pentru a elimina repetiția din procesul de notare, pentru a calcula notele, pentru a se sincroniza cu sistemele de management ale universității și pentru a genera rapoarte, economisind timpul profesorilor. 

  • Pe termen lung, 6 Bit Education are în plan să intre pe segmentul gimnazial și liceal, unde volumul de muncă al profesorilor este extrem de mare.

Un test pilot realizat la Universitatea din Birmingham a arătat că Graide reduce timpul mediu de notare cu 74% și oferă de 7,2 mai mult feedback față de evaluarea tradițională. În urma acestei testări, 6 Bit Education a vândut programul pentru utilizarea timp de un an la Colegiul de Inginerie și Științe ale Fizicii din cadrul Universității din Birmingham.

Una dintre cele mai importante părți în procesul de educație este obținerea de feedback și modul în care reacționăm când îl primim astfel încât să ne dezvoltăm de-a lungul timpului. Oferirea de feedback este o muncă extrem de costisitoare. Universitățile cheltuiesc 2,3 miliarde de lire sterline (2,74 mld. euro) pe an pentru munca ocazională pe oră pentru a oferi feedback, iar profesorii petrec până la 11 ore săptămânal din timpul personal pentru a nota și a oferi feedback. Notarea se îndepărtează de activitățile didactice valoroase precum interacțiunea față în față și este principala cauză pentru care profesorii demisionează“, a declarat Manjinder Kainth, CEO al 6 Bit Education.

__________

Despre 6 Bit Education

6 Bit Education este o companie din Marea Britanie lansată în 2019 care dezvoltă soluții software de inteligență artificială pentru a ajuta profesorii să ofere feedback la teme și examene. Compania a atras investiții din surse externe de 165.000 de lire sterline (196.000 euro), iar în următorii ani vrea să atragă investiții de tip seria A.

Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noua lege a minorităților naționale din Ucraina – prevederile privind educația: Este declarat dreptul la studiu în limba minorităților, dar articolele detaliate fac trimitere la Legea ucraineană a educației și produc nemulțumiri

Noua lege ucraineană a minorităților naționale, adoptată cu câteva zile în urmă și primită pe un ton critic la București, abordează chestiunile legate de educație, în contextul drepturilor minorităților, însă…
Vezi articolul