Regiunea Lazio din Italia investește 10,9 milioane de euro pentru a acorda sprijin psihologic tinerilor și familiilor, în pandemie

56 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Lazio este prima regiune din Italia care a activat sprijinul psihologic pentru tineri și familii în scopul protejării sănătății mintale, potrivit Il Fatto Quotidiano, preluat de Rador. Potrivit sursei citate, inițiativa a fost considerată necesară având în vedere disconfortul cauzat de pandemie, mai ales în rândul copiilor.

„Problemele nu pot fi mereu doar semnalate, ci trebuie abordate și prin politici active: din acest motiv nu putem ascunde faptul că pandemia, pe lângă problema de sănătate cauzată de virus, a provocat multor persoane, mai ales celor tinere, daune psihologice enorme. Unul din patru adolescenți prezintă simptome clinice de depresie și unul din cinci de tulburare de anxietate, în ambele cazuri cifrele dublându-se comparativ cu datele prepandemice”, a declarat președintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, prezentând miercuri la sediul regional “aiutaMente giovani”, planul de protecție a sănătății mintale și de prevenire a bolilor mintale.

„Grație fondurilor europene, am investit 10,9 milioane de euro în trei acțiuni majore planificate împreună cu sistemul regional de educație și formare și Ordinul Psihologilor: ghișee de ascultare pentru suport psihologic și asistență în școli, vouchere pentru asistență psihologică și accesul la îngrijiri de sănătate mintală și prevenirea bolilor mintale și, în final, consolidarea serviciilor locale de sănătate mintală cu noi angajați”, a subliniat Zingaretti.

În rândul tinerilor, unul din 5 prezintă semne de tulburare de anxietate, iar cazurile de depresie și anxietate s-au dublat în comparație cu datele pre-Covid. „Trebuie să reflectăm la cât de neglijenți am fost față de acești tineri, care sunt instruiți rapid înainte de a fi urcați pe biciclete pentru a livra pizza la domiciliu: investim în recuperarea perspectivei de viață, dar asta nu înlătură faptul că există probleme care trebuie abordate”, a adăugat Zingaretti.

Sursa: Il Fatto Quotidiano / Rador – Traducerea: Cătălina Păunel

Foto: © MartinmarkDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

E necesar ca din toamnă să începem anul școlar altfel, anunță ministrul Educației. Anisie: „Toți copiii să poată să vizioneze nu numai lecția predată de profesorul lor la școală, ci și aceeași lecție predată de alt profesor”

E necesar ca din toamnă să începem anul școlar altfel, anunță ministrul Educației, Monica Anisie la Realiatea Plus. Aceasta a spus că a activat articolul din Legea Educației care prevede…
Vezi articolul

Cambridge și corectitudinea politică. Universitatea a votat între “toleranță” și “respect” pentru părerile altora, acum e presată să îl reinvite pe Jordan Peterson, autoproclamatul “profesor împotriva corectitudinii politice”

Academicienii din corpul de conducere al Universității Cambridge, Regent House, au votat ca politica universității să “tolereze” puncte de vedere diferite, în loc să le “respecte”, iar acum vicecancelarul instituției…
Vezi articolul