Regulile pentru concursul de directori de școală vor fi modificate față de varianta inițială, anunță ministrul Cîmpeanu: Propunerile vizează în principal calendarul concursului, ponderea punctajelor celor două probe, înscrierea la concurs pentru mai multe poziții și contestarea ambelor probe

15.864 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro / Sorin Cîmpeanu
Propunerile de modificare a proiectului de metodologiei pentru concursul național de directori și directori adjuncți de școli vizează în principal calendarul concursului, ponderea punctajelor celor două probe, înscrierea la concurs pentru mai multe poziții și contestarea ambelor probe, anunță ministrul Educației la finalul celor 10 zile de dezbatere publică a proiectului.

Sorin Cîmpeanu susține că au fost centralizate toate propunerile venite în ultimele 10 zile și că va urma discuția în Comitetul de Dialog Social din 16 iunie, unde va fi propusă o variantă actualizată a regulilor pentru examen și concurs.

„În urma centralizării tuturor propunerilor primite pe parcursul perioadei de dezbatere publică a proiectului metodologiei de concurs pentru ocuparea posturilor de director în unitățile de învățământ, urmează să integrăm aspectele convenite într-o variantă îmbunătățită a proiectului în cauză.

Propunerile vizează în principal calendarul concursului, ponderea punctajelor celor 2 probe, posibilitatea de înscriere la concurs pentru mai multe poziții și posibilitatea de contestare a ambelor probe.

Varianta rezultată vă fi supusă avizării CDS în data de 16 Iunie. După avizare vom comunica varianta finală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că sâmbătă, la Iași, ministru a anunțat că „luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta luni, începând cu ora 9:00, la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată, nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”.

Ministrul anunță acum, luni la prânz, că propunerea va fi făcută de fapt miercuri, 16 iunie, în ședința CDS, nu luni la ora 9, cum spunea sâmbătă.

El a explicat că numirea noilor directori ar putea avea loc în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022.

„Iniţierea concursului ar putea să fie făcută în ziua imediat următoare, 14 septembrie, printr-un anunţ, iar proba scrisă ar putea să fie susţinută în cea de-a doua parte a lunii octombrie. Probele de interviu s-ar putea susţine la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute cu începere din semestrul al II-lea, adică cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului în semestrul I al anului şcolar 2021-2022 şi de a începe semestrul al II-lea cu directori numiţi după criterii de competenţă, care să privilegieze exclusiv competenţa”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro


6 comments
  1. pentru concurs se poate inscrie oricine, nu doar cei din scoala, gasca titularilor, ar fi foarte bine sa nu fie directorul titular in scoala, e mai bine pentru corectitudine, nu poti judeca omul, de unde pana unde un profesor care vrea sa fie director si nu e din mafia din scoala nu este bun.

  2. Avand in vedere ca in comisiile pentru interviu sunt si consilieri este clar ca este mai mult politic. De asemenea ar trebui obligatoriu sa candideze profesori titulari din scoala. Cei din afara vin si lasa dezastru in urma pentru ca sunt de fapt slugile politrucilor si mai sunt si incompetenti! Sigur la proba scrisa le da ceva cu x si o ca data trecuta iar la interviu …culoarea politica! PNL va face si mai mult dezastru in educatie( deja a inceput!)

    1. da profesori sa fie nu din astia cu spiru rahat neacreditat dar castigat prin instante ca sunt varza si nu au nici o valoare in fata unor colegi cu studii adevarate

  3. Dacă tot amana concursul pentru directori sa înceapă cu cel pentru inspectori, asa e normal. Inspectorii ” lipitorii de afișe ” sunt de neclintit?
    De ce sa organizeze concursul pt.directori, inspectorii numiți politic?

    1. Corect !sunt directori care s au apucat de studiu.Daca esti ‘impotriva sistemului ‘si vrei corectitudine studiezi ,daca nu vrei din Nmotive te retragi !si cum resemnarea nu injoseste mai bine renunti !dar haosul e benefic atunci cand prin orice mijloace dai sanse !daca tot exista ideea de evaluare pozitiva in aceasta perioada si sunt buni ,de ce sa ii schimbi ?dar cine stie poate ca tradarea este direct proportionala cu linguseala in cazul unora!

  4. Acest domn ministru al educației a bulversat sistemul! Ar cam trebui sa plece, sa lase locul altcuiva! Mai mult sta la tv.decat la minister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protest în fața Inspectoratului Școlar din Botoșani pe fondul numirilor politice din pix a directorilor de școli: „Nu putem accepta directori înregimentați politic, străini de cultura organizațională a școlii, în locul actualilor manageri a căror activitate s-a dovedit a fi performantă în ultimii 10 ani”

Valul de proteste față de numirile politice din pix a directorilor de școli înaintea alegerilor interne din PNL continuă. 20 de profesori de la Colegiul „Laurian” din Botoșani s-au prezentat…
Vezi articolul

Profesorii își vor primi astăzi salariile după ce au existat probleme tehnice la nivelul trezoreriilor, potrivit liderului sindical Marius Nistor / „Nu se poartă încă nicio discuție” despre indexarea cu inflația a salariilor cadrelor didactice, mai spune acesta

Cadrele didactice urmează să primească astăzi salariile, după cum a declarat pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Aceasta a spus că a fost o problemă…
Vezi articolul

LISTĂ Salariile de bază ale profesorilor din 22 de țări europene au crescut, în medie, în pandemie, pentru toate ciclurile și categoriile de vechime – raport OCDE / Creșterea contrastează cu scăderea semnalată de un alt raport recent în cazul României

Salariile de bază obținute, în 2021, de profesorii din 22 de țări membre UE, au înregistrat creșteri comparativ cu anul precedent, în aproape toate ciclurile de învățământ, potrivit datelor prezentate…
Vezi articolul

Încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea metodelor inovative de predare, ritmul de parcurgere a materiei și atmosfera generală din cadrul orelor de curs, printre posibilele întrebări din chestionarul elevilor pentru feedback-ul semestrial despre profesori, anunță Consiliul Național al Elevilor

Încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea metodelor inovative de predare, ritmul de parcurgere a materiei și atmosfera generală din cadrul orelor de curs – acestea ar…
Vezi articolul