Regulile pentru concursul de directori de școală vor fi modificate față de varianta inițială, anunță ministrul Cîmpeanu: Propunerile vizează în principal calendarul concursului, ponderea punctajelor celor două probe, înscrierea la concurs pentru mai multe poziții și contestarea ambelor probe

15.864 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro / Sorin Cîmpeanu
Propunerile de modificare a proiectului de metodologiei pentru concursul național de directori și directori adjuncți de școli vizează în principal calendarul concursului, ponderea punctajelor celor două probe, înscrierea la concurs pentru mai multe poziții și contestarea ambelor probe, anunță ministrul Educației la finalul celor 10 zile de dezbatere publică a proiectului.

Sorin Cîmpeanu susține că au fost centralizate toate propunerile venite în ultimele 10 zile și că va urma discuția în Comitetul de Dialog Social din 16 iunie, unde va fi propusă o variantă actualizată a regulilor pentru examen și concurs.

„În urma centralizării tuturor propunerilor primite pe parcursul perioadei de dezbatere publică a proiectului metodologiei de concurs pentru ocuparea posturilor de director în unitățile de învățământ, urmează să integrăm aspectele convenite într-o variantă îmbunătățită a proiectului în cauză.

Propunerile vizează în principal calendarul concursului, ponderea punctajelor celor 2 probe, posibilitatea de înscriere la concurs pentru mai multe poziții și posibilitatea de contestare a ambelor probe.

Varianta rezultată vă fi supusă avizării CDS în data de 16 Iunie. După avizare vom comunica varianta finală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că sâmbătă, la Iași, ministru a anunțat că „luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta luni, începând cu ora 9:00, la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată, nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”.

Ministrul anunță acum, luni la prânz, că propunerea va fi făcută de fapt miercuri, 16 iunie, în ședința CDS, nu luni la ora 9, cum spunea sâmbătă.

El a explicat că numirea noilor directori ar putea avea loc în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022.

„Iniţierea concursului ar putea să fie făcută în ziua imediat următoare, 14 septembrie, printr-un anunţ, iar proba scrisă ar putea să fie susţinută în cea de-a doua parte a lunii octombrie. Probele de interviu s-ar putea susţine la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute cu începere din semestrul al II-lea, adică cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului în semestrul I al anului şcolar 2021-2022 şi de a începe semestrul al II-lea cu directori numiţi după criterii de competenţă, care să privilegieze exclusiv competenţa”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro


6 comments
  1. pentru concurs se poate inscrie oricine, nu doar cei din scoala, gasca titularilor, ar fi foarte bine sa nu fie directorul titular in scoala, e mai bine pentru corectitudine, nu poti judeca omul, de unde pana unde un profesor care vrea sa fie director si nu e din mafia din scoala nu este bun.

  2. Avand in vedere ca in comisiile pentru interviu sunt si consilieri este clar ca este mai mult politic. De asemenea ar trebui obligatoriu sa candideze profesori titulari din scoala. Cei din afara vin si lasa dezastru in urma pentru ca sunt de fapt slugile politrucilor si mai sunt si incompetenti! Sigur la proba scrisa le da ceva cu x si o ca data trecuta iar la interviu …culoarea politica! PNL va face si mai mult dezastru in educatie( deja a inceput!)

    1. da profesori sa fie nu din astia cu spiru rahat neacreditat dar castigat prin instante ca sunt varza si nu au nici o valoare in fata unor colegi cu studii adevarate

  3. Dacă tot amana concursul pentru directori sa înceapă cu cel pentru inspectori, asa e normal. Inspectorii ” lipitorii de afișe ” sunt de neclintit?
    De ce sa organizeze concursul pt.directori, inspectorii numiți politic?

    1. Corect !sunt directori care s au apucat de studiu.Daca esti ‘impotriva sistemului ‘si vrei corectitudine studiezi ,daca nu vrei din Nmotive te retragi !si cum resemnarea nu injoseste mai bine renunti !dar haosul e benefic atunci cand prin orice mijloace dai sanse !daca tot exista ideea de evaluare pozitiva in aceasta perioada si sunt buni ,de ce sa ii schimbi ?dar cine stie poate ca tradarea este direct proportionala cu linguseala in cazul unora!

  4. Acest domn ministru al educației a bulversat sistemul! Ar cam trebui sa plece, sa lase locul altcuiva! Mai mult sta la tv.decat la minister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii care și-au echivalat titlul de doctor cu gradul I, până la 30 iunie 2017, să beneficieze în continuare și de salariul aferent gradului I și de indemnizația de doctorat, cere Federația Sindicatelor „Spiru Haret” Avocatului Poporului, după ce Ministerul Educației a interzis cumulul de luna aceasta

Personalul didactic care, până la data de 30 iunie 2017 inclusiv, a obținut echivalarea titlului de doctor cu gradul didactic I, beneficiind atât de salariul aferent gradului I, cât și de…
Vezi articolul

EXCLUSIV Legalitatea interviurilor din concursul de directori de școli este contestată de Ministerul Educației. O adresă oficială către Inspectoratul București amenință, în plin concurs, cu “măsuri disciplinare”

Legalitatea concursului pentru posturile de director, aflat pe ultima sută de metri, este contestată de Ministerul Educației printr-o adresă transmisă la sfârșitul săptămânii trecute Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB)…
Vezi articolul

Concurs directori 2021 – Procedura de corectare a testelor grilă în fața candidatului: doi evaluatori pun un șablon pe foaia de concurs și „nu trebuie” să obțină note diferite

Evaluarea probei scrise de la concursul național pentru directori și directori adjuncți de școli este prevăzută în procedura nr. 33.780/06.10.2021, trimisă inspectoratelor școlare de Ministerul Educației. Documentul prevede faptul că…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: Mulți dintre colegii noștri uită că nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației. Nu este suficientă nota / Foarte prost a mers programul de educație remedială, a declarat ministrul Educației

„Mulți dintre colegii noștri uită că nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației, disponibilă în momentul actual în zeci, sute, mii de surse de informare…
Vezi articolul