Resurse gratuite pentru profesorii de toate specializările, puse la dispoziție de British Council

11.407 vizualizări
FOTO: British Council
British Council România a trimis Edupedu.ro un set de resurse gratuite pentru profesorii de toate specializările, ca să îi ajute pe aceștia fie să-și dezvolte capacitatea de a relaționa online cu elevii, fie să aibă la îndemână instrumentele potrivite pentru această perioadă în care școlile sunt închise și resursele online de calitate sunt de folos.

„Ne menținem angajamentul de a sprijini toți partenerii noștri din educație din România pentru a susține îmbunătățirea constantă a predării și a învățării, și, în special acum, pentru a asigura continuarea educației în criză, cu acces la resurse și expertiză globale”, scrie Nigel Bellingham, directorul British Council în scrisoarea trimisă Edupedu.ro.

Iată resursele puse la dispoziție:

”Păstrarea elevilor în siguranță online

Siguranța elevilor este prioritatea fiecărui educator. Cum elevii petrec mai mult timp
online decât oricând înainte, acest modul de e-learning disponibil pe TeachingEnglish
este conceput pentru a ajuta profesorii să dezvolte abilitățile necesare pentru a susține
siguranța copiilor și adolescenților în mediul online.

Teaching for Success: dezvoltare profesională pentru profesori

Seria noastră de cursuri online gratuite ajută profesorii să dezvolte abilitățile și practicile de care au nevoie pentru dezvoltarea lor profesională continuă, prin sesiuni interactive și intensive cu formatori experimentați.

Deși ele sunt la bază concepute pentru profesorii de limba engleză, aceste cursuri pot sprijini dezvoltarea profesională continuă pentru profesorii de toate disciplinele.

Cursurile se bazează pe expertiza British Council în formarea și dezvoltarea profesorilor în întreaga lume și pot fi utile pentru profesorii care lucrează cu orice grupe de vârstă, de la clase primare la liceu.

Seria cuprinde trei cursuri – Learning and Learners, Lessons and Teaching, The Classroom and the world – cu accent pe diverse practici profesionale incluse în cadrul de dezvoltare profesională continuă pentru profesori. Alte resurse sunt disponibile pe platforma noastră TeachingEnglish.

Seminarii: Teaching Online

Prin intermediul platformei TeachingEnglish, British Council oferă și o serie de seminarii online gratuite pentru a ajuta profesorii să depășească posibilele provocări legate de predarea online. Webinarul “Sprijinirea și mentoratul profesorilor de la distanță” are loc pe 9 aprilie, iar aici puteți urmări înregistrarea seminarului care a avut loc pe 3 aprilie despre „Instrumentele tehnice și rolul tutorelui”.

Resurse trans-curriculare

Platforma noastră de resurse pentru școli și profesori oferă soluții trans-curriculare
adaptabile mediului online, care pot oferi elevilor o deschidere spre alte culturi și pot
încuraja colaborarea.”

FOTO: Nigel Bellingham/British Council

Citește și:

BOOKMARK Toate resursele de învățare online și predare digitală, publicate până acum de Edupedu.ro, la un loc / Aplicații, platforme online, soluții software, teleșcoală, webinarii, tutoriale, programe de consiliere

2 comments
  1. Multumiri pentru anuntul webinarului ,,Sprijinirea si mentoratul profesorilor la distanta” organizat de British Council

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu: Acțiunea actuală a sindicatelor este legitimă în măsura în care cer şi lucruri legate de legea educației, nu doar de salarii. Turnesolul bunei lor credințe este dacă au revendicări legate de Evaluarea Națională

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, vorbește într-un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook despre nevoia de recredibilizare a sindicatelor. Acesta enumeră câteva dintre evenimentele care s-au petrecut, legate…
Vezi articolul