UPDATE Rezultatele de la BAC 2021 au fost publicate

84.680 de vizualizări
Admiterea la liceu 2020
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Rezultatele de la BAC 2021 au fost publicate luni, potrivit calendarului oficial al examenului. Este vorba despre primele rezultate, cele dinaintea de contestații. Afișarea pe site-ul bacalaureat.edu.ro a avut loc la ora 10:00.

Numele elevilor vor fi codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2021 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat a primit încă de la prima probă scrisă codul specific.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2021 au fost afișate la avizierele liceelor, prin postare pe pagina de internet a liceelor și prin postare pe pagina de internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare, potrivit Ministerului Educației.

Afișarea rezultatelor la Bac 2020 – exemplu de tabel:

Foto: captură bacalaureat.edu.ro

După publicare, candidații pot depune cereri de contestație, prin care solicită recorectarea lucrării sau lucrărilor.

Contestațiile pot fi depuse/transmise tot azi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

La BAC 2021 s-au înscris 148.000 de elevi, față de 155.000 anul trecut.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Care este adresa/ care sunt adresele la care se pot depune contestatiile online si unde gasim formularele tip sau modelele de formulare(de contestatie si declaratia)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Programele pentru Bacalaureat 2023 sunt cele dinainte de pandemie, fără conținuturi eliminate, deși ministrul Cîmpeanu anunța pe 27 iunie că „sigur că programa va fi simplificată și anul viitor”

Programele de examen pentru tinerii care vor susține anul viitor Bacalaureatul 2023 revin la forma pe care o aveau înainte de pandemie, potrivit proiectului de ordin care stabilește regulile, obținut…
Vezi articolul