România are o rată de mortalitate din cauza COVID-19 sub cea de la nivel mondial, arată o analiză UEFISCDI

4.779 de vizualizări
SURSA: UEFISCDI
Rata de mortalitate calculată ca raport dintre numărul decedaţilor şi suma dintre decedaţi şi cei vindecaţi, la data de 21 aprilie, era de 18,29% în România, arată o analiză a Unităţii Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, instituție aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale. Analiza citată arată că rata de mortalitate din România este mai mică decât cea de la nivel mondial, calculată la 20,17%.

Cea mai mare rată de mortalitate, conform analizei citate, este în Marea Britanie, urmată de Statele Unite ale Americii, Franţa, Italia, Polonia, Bulgaria şi Spania.

SURSA: UEFISCDI

În România această rată de mortalitate a mai scăzut în ultimele zile, după data de 21 aprilie, astfel că a ajuns la 16,38% în data de 24 aprilie, mai arată analiza.

Cea mai mare rată de mortalitate a fost înregistrată în ziua de 4 aprilie, când procentul a urcat la 30. Din acel moment se poate vedea o descreştere a acestui indicator.

În privinţa ratei de creştere a numărului de cazuri, aceasta are un profil de dinţi de ferăstrău, potrivit graficului di analiză. Cea mai mare rată de creştere a numărului de cazuri a fost pe 11 aprilie, a urmat un vârf similar pe 16 aprilie şi un nou vârf pe 22 aprilie.

 


1 comentariu
  1. Rata mortalității calculată asa arata doar ca tratamentul e receptat mai bine sau ca au fost multe cazuri usoare sau tratate din timp.
    Hai sa lăsăm garda jos si sa zburdam pe-afara, pe autobuze, metrou si trenuri, sa începem să socializam și sa ne apucam de scoala. Ce ziceți?
    Si ce zice autorul despre locul fruntaș cam 23-25 pe plan mondial la nr de morți la milionul de locuitori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul demisionar al Cercetării, despre Laserul de la Măgurele: Criza politică pune sub semnul întrebării întâlnirea pe care trebuia să o am cu miniștrii de resort din Ungaria și Cehia, pentru ca ELI-NP să fie membru ERIC

“Criza pune sub semnul întrebării întâlnirea pe care trebuia să o am cu miniștrii de resort din Ungaria și Cehia, pentru ca ELI-NP să fie membru ERIC”, susține ministrul demisionar…
Vezi articolul

EXCLUSIV Explicațiile președintelui interimar al CNATDCU, Mircea Dumitru, după ce Parchetul l-a contrazis în privința analizei dosarului de plagiat al premierului Ciucă: “Chiar dacă nu au interzis-o, analiza nu a putut să înceapă pentru că acele documente nu mai sunt la dispoziție”

“În ordonanță nu apare nicăieri explicit că i se interzice CNATDCU” să analizeze teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, dar “chiar dacă nu au interzis-o, analiza nu a putut…
Vezi articolul