România ne-educată: 212 mii de persoane nu au nicio școală absolvită, iar 1,3 milioane au doar patru clase

1.760 de vizualizări
meditații în perioada în care școlile au fost închise
Foto: Pexels.com
În trimestrul I al anului 2018, România avea 212.030 de oameni fără școală absolvită, potrivit Institutului Național de Statistică. Datele arată că este cel mai mare număr de persoane al căror nivel de educație este zero, din ultimii 3 ani.

În 2010 erau aproape 300 de mii de persoane fără vreo școală absolvită (nivelul cel mai jos de educație). Trei ani la rând au urmat scăderi ale acestui număr, în 2014 și 2015 cifra a crescut din nou, dar de această dată mult mai puțin. În 2017 am avut cel mai mic nivel al celor fără carte din ultimii 10 ani. În 2018 au fost 212.030 de persoane numărate de Statistică, fără școală, cu 20 de mii mai multi ca in anul anterior.

În calculele făcute pe baza datelor INS au fost incluși șomerii, populația ocupată (15-64 de ani) și populația inactivă.

Cei care au doar studii primare (clasele 1-4) sunt in scădere – numărul lor a ajuns la 1.316.236 persoane.

Definiție:

După participarea la piața forței de muncă, populația se împarte în două mari categorii: inactiva și activă. Cea activă este la randul ei împărțită în populație ocupată și șomeri.

  • Populația inactivă       10.686.000
  • Populația activă           8.891.000
    • Populația ocupată  8.477.034
    • Șomeri                     414.000

Populația ocupată înseamnă toate persoanele de 15 ani și peste care au desfășurat o activitate economică producătoare de bunuri sau servicii de cel puțin o oră într-o săptămână (perioada de referință), în scopul obținerii unor venituri sub forma de salarii, plata în natură sau alte beneficii.


6 comments
  1. am discutat pe tema referendului pe definirea familiei cu fosti colegi de liceu…o fosta colega considera ca homosexualitatea e boala psihica si ca nu vrea sa iasa cu copiii in parc si sa vada homosexuali!! alti 2 fosti colegi se duc la referendum pentru ca nu e normal sa existe cupluri gay care distrug copii!! In liceu pareau oameni inteligenti si cu bun simt…dar se pare ca au pierdut bunul simt si o parte din creier la un moment dat in viata.
    nu mi vine sa cred ca in 2018 exista oameni care gandesc in halul asta…mi-e jena si ma intristeaza cum isi cresc “normalii” astia copiii. Am incercat sa le explic ca scopul referendului este sa dezbine societatea si sa distraga atentia de problemele grave gen coruptia dar ce argumente poti sa oferi unui om care crede in 2018 ca homosexualitatea e boala psihica???? E jenant si penibil sa crezi ca oamenii gay sunt bolnavi psihic care trebuiesc internati si tratati
    Deci daca oameni cu facultate gandesc asa…ce pretentii poti sa ai de la cei cu 4 clase sau deloc? Pana la urma tine de bun simt…nu trebuie sa ai cine stie ce educatie sa realizezi ca daca se inmultesc astia (care cred ca gay inseamna bolnav psihic care distruge copii) va trebui sa ne cumparam disctionare in limba rusa si sa inlocuim CocaCola si McDonalds co o bata pe spate.
    Doamne ajuta!

    1. De ce zici ca este penibil sa crezi ca homosexualitatea este o boala mintala? Tu cum o cataloghezi?
      Daca individul ar manifesta alte comportamente care nu consolideaza sansele de transmitere a genelor mai departe ai spune ca este o boala de inclus in DSM (cum era si homosexualitatea pana la propaganda progresista)? De ex. depresie, tendinte suicidale, de automutilare, dementa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studiu: Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017. Capacitatea guvernului de a produce bunăstare pentru cetățeni contribuie semnificativ la decizia de a migra

Numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane, potrivit unei lucrări publicate în…
Vezi articolul

”Părinții și profesorii mei au publicat informații despre mine pe internet fără să mă întrebe”. Fenomenul ”sharenting” și efectele lui pentru copiii de 9-17 ani – STUDIU

Aproape 3 din zece copii declară că părinții au publicat informații despre ei pe internet fără să îi întrebe în prealabil dacă sunt de acord cu acest lucru. 17% declară că profesorii au făcut…
Vezi articolul