Rusia a fost eliminată de la participarea la testarea PISA de către OECD din cauza războiului din Ucraina

195 de vizualizări
Foto: © Palinchak | Dreamstime.com
Consiliul OECD „reconsideră întreaga cooperare cu Rusia în regim de urgență” și restricționează participarea Rusiei la testele PISA din cauza invaziei lansate pe 24 februarie în Ucraina, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Guvernului Ucrainei, mon.gov.ua. În peste o lună de război, rușii au comis numeroase crime umanitare față de civili, una dintre cele mai puternice imagini fiind cea a maternității bombardate din Mariupol, care omorât femei gravide și copii.

„Consiliul OECD condamnă puternic agresiunea pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei ca o încălcare clară a dreptului internațional și o amenințare gravă la adresa ordinii internaționale a lumii. Suntem solidari cu poporul ucrainean. Consiliul OECD reconsideră întreaga cooperare cu Rusia în regim de urgență și evaluează repercusiunile economice și sociale”, se arată în mesajul OECD, postat pe oecd.org.

Andreas Schleicher, Directorul Educației OECD, și-a exprimat sprijinul și admirația pentru ucraineni în lupta împotriva agresiunii ruse. În plus, echipa OECD este în contact permanent cu managementul Ministerului Educației din Ucraina și ONG-urile educaționale pentru a găsi oportunități de sprijinire a educației în această perioadă dificilă.

Pe 25 februarie 2022, Secretarul General Mathias Cormann a fost rugat în continuare de Consiliul OECD să nu încheie acorduri noi de contribuții voluntare cu Rusia și să ia măsurile necesare pentru a opri orice proiecte finanțate prin contribuții voluntare din partea Rusiei, care au nu au fost demarate încă.

Astfel, conform informațiilor postate pe site-ul oficial OECD, Rusia nu va participa la studiul comparativ internațional PISA 2022.

Pe lângă PISA a fost anulată și participarea Rusiei la studiul Teaching and Learning International Survey (TALIS), care evaluează nivelul de formarea profesorilor și Programul pentru Evaluarea Internațională a Competențelor Adulților (PIAAC), care testează cunoștințele adulților.

Până acum, Rusia a participat la toate studiile PISA începând cu anul 2000. Măsurile luate de OECD vor limita, fără îndoială, capacitatea Rusiei de a utiliza cele mai bune practici pentru a-și evalua propriul sistem de învățământ.

Citește și:
PISA 2022. Testarea va avea loc în perioada 4 aprilie – 30 mai, va fi computerizată și vor participa peste 7.300 de elevi de 15 ani din 170 de școli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Focar de coronavirus într-o școală din București. Mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2, contacți ai unui pacient care are noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, anunță Ministerul Sănătății. Voiculescu: Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană

Unul dintre pacienții depistați vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie este angajatul unei școli din București, precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat. Printre cei testați…
Vezi articolul