S-a lansat ghidul „Eu Aleg”, o resursă educațională concepută pentru a ghida elevii de gimnaziu în dezvoltarea personală

1.490 de vizualizări
Ghidul Eu aleg

Asociația Maxwell România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6, a lansat ghidul «Eu Aleg». Ghidurile au fost create pentru a fi folosite în școli, vor fi distribuite gratuit și sunt menite să servească drept resurse valoroase atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, se arată într-un comunicat de presă.

Comunicatul integral:

Inovație în Educație: Ghidul «Eu Aleg» Debutează în Școlile Gimnaziale din Sectorul 6

S-a lansat ghidul «Eu Aleg», o resursă educațională inovativă, conceput de Asociația Maxwell Romania pentru a ghida elevii de gimnaziu în călătoria lor de dezvoltare personală. Ghidurile au fost create pentru a fi folosite în școli, vor fi distribuite gratuit și sunt menite să servească drept resurse valoroase atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Din dorința de a susține educația și viitorul tinerilor, Asociația Maxwell România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6, a lansat ghidul «Eu Aleg». Evenimentul a avut loc pe data 6 noiembrie, la sediul Primăriei Sectorului 6, marcând un pas semnificativ în promovarea dezvoltării personale și a leadership-ului în rândul elevilor de gimnaziu. 

«În unele domenii din viețile noastre nu avem de ales. Nu alegi unde și când te naști. 

Dar viața ta este modelată de alegerile pe care le faci. Deși nu poți merge în trecut pentru a crea un nou început, oricine poate începe de acum să creeze un nou final.»

Ghidul «Eu Aleg» este o resursă educațională inovativă, concepută pentru a încuraja și a ghida elevii din ciclul gimnazial în călătoria lor de dezvoltare personală. Lansarea acestui ghid este un moment cheie în misiunea Asociației Maxwell România de a construi un viitor de succes pentru tinerii din România. 

În cadrul anului școlar 2022-2023, voluntarii Asociației Maxwell România au implementat programul Maxwell Leadership, influențând peste 55.000 de tineri cu un curriculum format din 12 lecții. Peste 1500 de profesori din întreaga țară s-au alăturat acestui proiect, înțelegând nevoile și preocupările elevilor. 

Cu parteneriate deja stabilite cu 22 de inspectorate școlare, Asociația Maxwell România speră să obțină sprijinul Ministerului Educației în viitorul apropiat.

Lansarea ghidului «Eu Aleg» și întâlnirile ulterioare cu profesorii subliniază angajamentul asociației de a implementa aceste resurse în școlile gimnaziale, începând cu Sectorul 6 din București. Asociația își propune să transforme ghidurile în manuale de dezvoltare personală și să le integreze în toate școlile din România, cu un accent special pe sprijinirea elevilor din medii defavorizate.

«Ne dorim foarte, foarte mult să sprijinim copiii din întreaga țară, din orice mediu, dar mai ales pe cei care provin din familii dezavantajate. Copiii care învață bine, copiii care își doresc să ajungă mai departe în viață. Noi vrem să îi susținem să se regăsească pe sine în baza talentelor și pasiunilor pe care le au și să își atingă potențialul real în viață. Ne dorim ca acest ghid să fie transformat într-un manual de dezvoltare personală pentru tineri și pe viitor să fim prezenți în toate școlile din România.», a declarat domnul Florin Băcioiu – General Manager al Asociației Maxwell România.

Această inițiativă a luat naștere datorită eforturilor susținute de Lucian Dubalaru, consilier local la Primăria Sectorului 6 și beneficiază de sprijinul  Primăriei Sectorului 6, condusă de domnul primar Ciprian Ciucu, și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6. Este un exemplu de colaborare între sectorul public și organizații non-profit pentru a aduce schimbări pozitive în comunitate.

“În 2022, am avut ocazia să cunosc Asociația Maxwell care oferă valoare oamenilor în fiecare zi. De la prima interacțiune, mi-am propus să îi conving că și comunitatea sectorului 6 este deschisă și receptivă la schimbare. Sunt bucuros că astăzi îi avem alături de noi pe președintele Asociației Maxwell România – domnul Sorin Popa și  pe domnul general manager al asociației – Florin Băcioiu”, spune Lucian Dubalaru, Consilier local la Primăria Sectorului 6.

La această întâlnire au luat cuvântul și domnul primar al Sectorului 6 – Ciprian Ciucu, doamna Nicoleta Briciu – director Casa Corpului Didactic și doamna Daniela Bădescu – inspector școlar pentru management instituțional Sector 6. 

Au mai fost prezenți Eugen Ilea, Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din București – FNAP,  Otilia Guli, Președinta Federației Asociațiilor de Părinți Sector 6 și Lucian Cișmaru, Președintele Consiliului Municipal al Elevilor București.

Asociația Maxwell România este dedicată dezvoltării noilor lideri și promovării educației pentru leadership în rândul tineretului român. Prin programele și resursele sale, asociația își dorește să îi inspire pe copii și adolescenți să devină responsabili pentru propriile vieți și să contribuie pozitiv la societate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cadrele didactice care vor să devină membri în agenția care asigură calitatea în învățământul superior nu mai trebuie să declare că nu sunt învinuite penal / Prestigiul moral în management universitar devine criteriu de departajare

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pentru a deveni membre în agenția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul superior, ARACIS, nu mai trebuie să declare pe propria răspundere…
Vezi articolul
Adrian Streinu Cercel / Foto: Salvati Delta

Epidemie de gripă în România – Ce trebuie să facă părinții cu copiii, recomandările specialiștilor: fără mers în malluri, nu strănutați în mâna, apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectantul

România este în epidemie de gripă, iar în școli s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri numai săptămâna aceasta, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Oficialul a avertizat că părinții trebuie…
Vezi articolul

Cu siguranță este mai mult decât un eșec, este dramatic, spune Sorin Cîmpeanu despre „Generația 2022”, din care doar 84 de mii de copii au luat Bacul, din cei 204 mii care au intrat în clasa I în 2010 / „Am cerut imperativ”, pentru astăzi, o analiză cu privire la diferența dintre cei 40.000 care au început clasa a XII-a în septembrie și nu au mai ajuns să se înscrie la Bacalaureat

Ministrul Educației a anunțat că „a cerut imperativ” o analiză pentru situația celor peste 40.000 de elevi care deși au fost înscriși în clasa a XII-a în septembrie 2021 nu…
Vezi articolul