Școli închise și muncă de la domiciliu în Iran, din cauza poluării atmosferice puternice. Cursurile s-au ținut online pentru copiii de la ciclul primar

883 de vizualizări
Foto: © Elwynn | Dreamstime.com
Şcolarii şi o parte din funcţionarii din Teheran au primit recomandări să rămână în locuinţe miercuri din cauza unei poluări atmosferice puternice care afectează şi alte oraşe din Iran, informează AFP, scrie Agerpres.

Guvernul ”a decis susţinerea virtuală a cursurilor de miercuri din şcolile elementare şi primare din provincia Teheran”, a precizat agenţia de presă IRNA, citând organismul responsabil cu monitorizarea poluării.

Autorităţile au recomandat totodată ”unei treimi din angajaţii” din organismele guvernamentale ”să facă miercuri telemuncă”.

Capitala, unde locuiesc aproape nouă milioane de cetăţeni, este învăluită de mai multe zile într-o ceaţă cenuşie.

Nu este o situaţie excepţională. În fiecare an în perioada noiembrie-februarie, poluarea atmosferică atinge apogeul în acest oraş situat la o altitudine cuprinsă între 1.400 şi 1.800 de metri, din cauza unui fenomen cunoscut sub denumirea de ”inversiune termică”: aerul rece de la altitudine împiedică aerul cald şi poluat să se împrăştie, conform Agerpres.

Poluarea afectează de asemenea şi alte mari oraşe iraniene, cum ar fi Mashhad (est), Isfahan (centru) şi Ahvaz (sud-vest).

Autorităţile au închis marţi şcolile în trei oraşe din provincia Khuzestan, a cărei capitală e Ahvaz, precum şi în Isfahan, potrivit IRNA.

Organizaţia meteorologică iraniană a prognozat că ”acumularea de poluanţi” va continua să afecteze Teheranul până joi.

În ultimii ani, autorităţile iraniene au închis în mai multe reprize şcolile din capitală, în special în 2019, când au rămas închise o săptămână întreagă.

Potrivit mass-media, poluarea atmosferică provoacă moartea prematură a circa 40.000 de persoane anual pe teritoriul ţării, mai scrie Agerpres.

Un raport al Băncii Mondiale a enumerat ca principali responsabili ai poluării vehiculele grele, motocicletele, rafinăriile şi centralele termice.

Foto: © Elwynn | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DNA: Achizițiile supraevaluate de tablete pentru elevi, în pandemie – printre cauzele urmăririi penale deschise față de 56 de suspecți, inclusiv Marian Vanghelie și fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache

DNA a anunțat, vineri, începerea urmăririi penale față de 56 de suspecți, persoane fizice și juridice, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni legate de achiziții nelegale, supraevaluate, făcute de instituții publice…
Vezi articolul

Cine duce obiecte reciclabile în cortul ASAP din Piața Sfatului din Brașov, în perioada 9-11 septembrie, poate contribui la o creație artistică sau poate face obiecte funcționale din deșeuri la Forumul Orașelor Verzi

Pentru a doua oară consecutiv la Forumul Orașelor Verzi (FOV), care are loc anul acesta tot la Brașov, Armata Selectării Atente a Plasticului, ASAP, programul Fundației The Institute, mobilizează toți…
Vezi articolul