Şcolile din Braşov ar putea fi conectate la baza de date a Direcţiei de Sănătate Publică din județ

2.118 vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Școlile din Braşov ar putea fi conectate la baza de date a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, ceea ce ar permite o gestionare mai bună a situaţiei epidemiologice. Propunerea a fost făcută de directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau, la întâlnirea de marţi a grupului de lucru de la nivelul Primăriei, la care au participat directorii tuturor şcolilor din municipiu, potrivit brasovultau.ro.

DSP gestionează informaţiile legată de epidemie prin intermediul unei platformei informatice, care permite înregistrarea cazurilor, realizarea anchetelor epidemiologice și monitorizarea evoluţiei focarelor.

„Platforma ne-a permis şi o comunicare cu medicii de familie, care sunt informaţi în timp real asupra existenţei cazurilor pozitive şi care ne pot sprijini în completarea cazurilor epidemiologice. Am colaborat cu inspectoratul şcolar pe durata examenelor de capacitate şi a bacalaureatului în cursul lunii iunie, interconectând baza de date a DSP cu cea a inspectoratului. Suntem în discuţii avansate cu inspectoratul pentru a conecta toate şcolile cu baza de date a DSP, pentru a fi informaţi imediat ce există o situaţie epidemiologică particulară legată de elevi, profesori sau personalul administrativ din şcoală. Este singura soluţie să putem interveni prompt, pentru a limita răspândirea bolii în comunităţile şcolare”, a explicat directorul DSP Brașov.

În ceea ce privește scenariul alea, Brașovul va merge pe varainta hibridă din cadrul scenariului galben cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a și revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu (V-VII şi IX-XI).

De asemenea, în cadrul ședinței de marți s-a mai discutat ca până la sfârşitul săptămânii, să fie creat şi un model de bună practică la nivelul unei şcoli şi al unei grădiniţe, care să arate regulile de conduită pentru prevenirea răspândirii virusului.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19. Valeriu Gheorghiță: De săptămâna viitoare deja pot fi programați în platformă prin conturile părinților

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea serului Pfizer BioNTech pentru grupa de vârstă 12-15 ani, anunță Ministerul Sănătății. Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Imunizare anti-COVID, dr.…
Vezi articolul