Școlile publice din Chicago au anulat cursurile din cauza refuzului profesorilor de a reveni în sălile de clasă

11.044 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Şcolile publice din Chicago, al treilea district şcolar ca mărime din Statele Unite, au anulat joi cursurile pentru a doua zi consecutiv, pe fondul refuzului profesorilor de a reveni în sălile de clasă, aceştia din urmă cerând măsuri de protecţie mai stricte privind COVID-19, deşi oficialii oraşului au insistat asupra faptului că şcolile sunt sigure, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Circa 34.000 de elevi din şcolile publice din Chicago au fost nevoiţi să rămână acasă din cauza discuţiilor aflate în impas dintre primar şi sindicatul local al profesorilor, sindicat care cere un număr mai mare de testări COVID-19 şi o rată de imunizare mai ridicată a elevilor, în condiţiile creşterii în ultimele săptămâni a infectărilor cu coronavirus din cauza variantei Omicron, mai transmisibilă.

  • Sindicatul profesorilor din Chicago le-a cerut celor 27.000 de membri ai săi să refuze să se întoarcă la cursuri şi să lucreze de la distanţă până pe 18 ianuarie, până când cererile lor sunt îndeplinite sau cazurile de COVID sunt în scădere.

Lucrul pe care nu trebuie să-l facem astăzi este să renunţăm la ştiinţă şi la datele sale, care ne spun fără îndoială că şcolile sunt cel mai bun loc pentru elevii noştri“, a declarat joi la CNN primarul Lori Lightfoot.

Cursurile au fost anulate din nou joi, însă districtul şcolar din Chicago a anunţat că unele săli de clasă se pot redeschide vineri în funcţie de personalul disponibil. Potrivit unor surse oficiale, unul din 10 profesori s-a prezentat la serviciu miercuri şi unul din opt joi, în pofida disputei.

Primarul, oficialii districtului şcolar şi comisarul pentru sănătate publică al oraşului susţin în continuare că şcolile sunt sigure şi că riscurile au fost minimizate la niveluri acceptabile prin purtarea măştii, distanţare fizică, o bună aerisire a încăperilor şi testare la faţa locului.


2 comments
  1. Felicitari profesorilor din State!
    La noi e prea mare lașitatea, dar si frica de represaliile din partea ministrului Educatiei si a Inspectoratelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Laboratoare de Chimie deschise elevilor de la clasele a VII-a până la a XII-a, pentru a realiza experimentele din manuale, anunță Universitatea Politehnica Timişoara

Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) a lansat în această săptămână Programul Laboratoare de Chimie deschise elevilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar, în…
Vezi articolul

Dezbatere de formă pe reforma agenției care acreditează școlile și grădinițele – ARACIP, după ce proiectul de hotărâre de guvern fusese deja trimis spre avizare la ministere și CES în forma stabilită de Ministerul Educației. “Facem degeaba propuneri?“, au întrebat reprezentanții ONG-urilor / Tudor Chirilă, către secretarul general al ministerului, Ioana Lazăr: Puneți pumnul în gură oamenilor care încearcă să vorbească

Acuzații de formalism și încercare de cenzură a propunerilor în dezbaterea publică către reprezentanții Ministerului Educației, pe marginea restructurării Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, din partea societății…
Vezi articolul