Școlile publice din Chicago au anulat cursurile din cauza refuzului profesorilor de a reveni în sălile de clasă

11.009 vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Şcolile publice din Chicago, al treilea district şcolar ca mărime din Statele Unite, au anulat joi cursurile pentru a doua zi consecutiv, pe fondul refuzului profesorilor de a reveni în sălile de clasă, aceştia din urmă cerând măsuri de protecţie mai stricte privind COVID-19, deşi oficialii oraşului au insistat asupra faptului că şcolile sunt sigure, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Circa 34.000 de elevi din şcolile publice din Chicago au fost nevoiţi să rămână acasă din cauza discuţiilor aflate în impas dintre primar şi sindicatul local al profesorilor, sindicat care cere un număr mai mare de testări COVID-19 şi o rată de imunizare mai ridicată a elevilor, în condiţiile creşterii în ultimele săptămâni a infectărilor cu coronavirus din cauza variantei Omicron, mai transmisibilă.

  • Sindicatul profesorilor din Chicago le-a cerut celor 27.000 de membri ai săi să refuze să se întoarcă la cursuri şi să lucreze de la distanţă până pe 18 ianuarie, până când cererile lor sunt îndeplinite sau cazurile de COVID sunt în scădere.

Lucrul pe care nu trebuie să-l facem astăzi este să renunţăm la ştiinţă şi la datele sale, care ne spun fără îndoială că şcolile sunt cel mai bun loc pentru elevii noştri“, a declarat joi la CNN primarul Lori Lightfoot.

Cursurile au fost anulate din nou joi, însă districtul şcolar din Chicago a anunţat că unele săli de clasă se pot redeschide vineri în funcţie de personalul disponibil. Potrivit unor surse oficiale, unul din 10 profesori s-a prezentat la serviciu miercuri şi unul din opt joi, în pofida disputei.

Primarul, oficialii districtului şcolar şi comisarul pentru sănătate publică al oraşului susţin în continuare că şcolile sunt sigure şi că riscurile au fost minimizate la niveluri acceptabile prin purtarea măştii, distanţare fizică, o bună aerisire a încăperilor şi testare la faţa locului.


2 comments
  1. Felicitari profesorilor din State!
    La noi e prea mare lașitatea, dar si frica de represaliile din partea ministrului Educatiei si a Inspectoratelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Drept la replică

Bogdan Cezar Alexandru a trimis redacției Edupedu.ro un drept la replică referitor la articolul Numire controversată în guvern: Bogdan Cezar Alexandru, șeful comisiei de BAC în cazul suspiciunilor de fraudă…
Vezi articolul

Singura modificare la calendarul anului școlar 2023-2024 le-ar putea aduce elevilor o lună fără cursuri în primăvara 2024: sunt zile libere, vacanță, ori se pot ține săptămânile “Școala Altfel” și Săptămâna “Verde” / România e pe locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță

Calendarul anunțat oficial de Ministerul Educației pentru anul școlar viitor, 2023-2024, prevede patru posibile săptămâni lipsite de cursuri pentru elevi și profesori, plasate în lunile aprilie și mai 2024. Acest…
Vezi articolul