Sesiunea specială a Evaluării Naționale: Niciun elev cu temperatură peste limita admisă și 20 de absenți la examenul la Limba română

1.870 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Niciun absolvent de gimnaziu dintre cei 170 prezenți la primul examen al sesiunii speciale de evaluare națională nu a avut temperatura peste 37,3 grade C, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului Educației. 20 de elevi au lipsit de la proba la Limba și literatura română.

Astăzi, 29 iunie 2020, a debutat sesiunea specială a evaluării naționale 2020, cu examenul scris la Limba și literatura română. Această sesiune a fost organizată pentru elevii care, din cauza pandemiei COVID-19, nu au putut participa la primele examene de la finalul clasei a VIII-a.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

“Prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (etapa specială)

Astăzi, 29 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a Evaluării Naționale (sesiunea 2020). Din cei 192 de candidați înscriși pentru susținerea probei de Limbă și literatură română au fost prezenți 170 de candidați, iar doi candidați au beneficiat de recunoașterea probei. Nu s-au prezentat 20 de candidați.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00. [Subiectele și baremele au fost publicate – N.Red.]

Următoarea probă va avea loc marți, 30 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută miercuri, 1 iulie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.”

Această sesiune specială a Evaluării Naționale a fost organizată pentru elevii care, din cauza pandemiei COVID-19, nu au putut participa la unul sau la niciunul dintre examenele primei sesiuni.

Calendarul sesiunilor speciale de BAC și Evaluare Națională 2020:
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like