Siguranța jucăriilor: Europarlamentarii solicită înăsprirea regulilor în UE

86 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ar trebui luate măsuri suplimentare pentru a evita expunerea copiilor la produse chimice, iar riscurile privind jucăriile conectate la tehnologie ar trebui să fie reglementate la nivelul UE, sunt o parte din concluziile unui raport care a fost votat joi în unanimitate în Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor a Parlamentului European, scrie G4Media.ro.

Europarlamentarii solicită înăsprirea actualelor reglementări și supravegherea pieței pentru a se asigura că toate jucăriile vândute în UE, inclusiv cele care provin din alte țări din afara UE, sunt sigure pentru copii, arată un comunicat al Comisiei (IMCO).

Raportul subliniază că, deși Directiva pentru siguranța jucăriilor prevede măsuri pentru un nivel ridicat de siguranță, unii producători din țările non-UE care vând pe piața europeană nu se conformează legislației. Prin urmare, multe produse sunt periculoase. 

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

__________

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cîmpeanu, despre declarațiile vicepremierului Barna, care nu a inclus Educația la rectificarea bugetară: „Cred că s-a grăbit ușor să se antepronunțe înainte să vadă motivația Ministerului Educației”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns astăzi declarației făcute pe 14 iulie de vicepremierul Dan Barna, care nu a inclus Educația printre domeniile prioritare ale Guvernului pentru rectificarea bugetară. Cîmpeanu…
Vezi articolul

Posibilitatea ca școala să decidă cursuri față în față pentru toate clasele, chiar dacă localitatea este în scenariul 2, precum și permiterea interacțiunii profesor-elev – cerute oficial de părinți. Propunerile de modificare a ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației

Posibilitatea interacţiunii profesor-elev prin deplasarea elevului la tablă şi a profesorului la banca elevului, acordarea către școală a puterii de a decide să cheme la cursuri față în față și…
Vezi articolul