Situația cazurilor de coronavirus apărute luni în școli. Elevi depistați pozitiv în 3 școli din Sectorul 4 din București/În Giurgiu, 6 elevi și profesori au fost spitalizați/În Cluj, 26 au fost confirmați cu COVID-19

7.908 vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Mai multe cazuri de elevi și profesori infectați cu noul coronavirus au fost raportate luni la direcțiile de sănătate publică din țară. Astfel, în București patru elevi de la trei școli din Sectorul 4 au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, în județul Giurgiu, trei elevi și trei profesori au fost spitalizați, 15 elevi și 11 profesori din Cluj au fost depistați pozitiv, dar și un profesor din Arad, potrivit Agerpres.

Primăria Sectorului 4 a dispus, luni dimineaţă, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs de la 3 unităţi de învăţământ după ce patru elevi au fost confirmaţi cu coronavirus. Este vorba de Colegiul Naţional ‘Dinu Lipatti’, Colegiul Romano-Catolic ”Sfântul Iosif” şi Şcoala Gimnazială nr. 79.

În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online, transmite Agerpres.

Trei elevi și trei profesori din Giurgiu, spitalizați cu COVID-19

Trei elevi şi trei cadre didactice din judeţul Giurgiu au fost spitalizaţi după ce au fost confirmaţi cu COVID-19, iar în carantină la domiciliu se află 45 de elevi şi şapte cadre didactice, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Giurgiu. La trei zile de la începerea noului an şcolar erau 11 cadre didactice şi patru elevi în carantină la domiciliu pentru că au fost contacţi direcţi cu persoane confirmate pozitiv.

Autorităţile sanitare au dispus suspendarea cursurilor la o clasă de la Şcoala 7 din municipiul Botoşani, după ce un elev a fost testat pozitiv cu COVID-19. Aceasta este cea de-a doua clasă în care cursurile se suspendă din cauza îmbolnăvirii unui elev, prima situaţie de acest gen fiind înregistrată la Liceul cu Program Sportiv, potrivit Agerpres.

15 elevi și 11 profesori, depistați cu COVID-19 în Cluj

În judeţul Cluj au fost depistaţi cu COVID-19 un număr de 15 elevi şi 11 cadre didactice, a informat, luni, prefectul Mircea Abrudean.

12 elevi și profesori spitalizați cu noul coronavirus, în Timișoara

Şase elevi şi şase cadre didactice şi nedidactice din Timişoara au ajuns în spital, fiind infectaţi cu SARS-CoV-2, în timp ce 245 de elevi sunt izolaţi şi carantinaţi, a anunţat, luni, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

De asemenea, 63 de cadre didactice şi nedidactice sunt carantinate sau în izolare, potrivit Agerpres.

Profesor de la o școală gimnazială din Arad, confirmat cu coronavirus

Elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială ‘Aron Cotruş’ Arad vor sta acasă în următoarele două săptămâni şi vor face cursuri online, după ce luni a fost confirmat un caz de COVID-19 la un cadru didactic, care a intrat în contact direct cu alţi profesori.

Tot luni, au fost confirmate două infectări cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, fiind suspendate cursurile la o clasă de liceu de la Colegiul Economic şi la o clasă de gimnaziu de la Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad, potrivit Inspectorului şcolar general al judeţului, Marius Gondor.

Sursă foto: Pixabay

This image has an empty alt attribute; its file name is banner_SC_640x120.gif

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Planul de redeschidere a școlilor este foarte rațional. O să găsim o soluție echilibrată pentru siguranța epidemiologică în școli

Planul anunțat de președintele Klaus Iohannis de redeschidere descentralizată a școlilor “este foarte rațional”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. “Este nevoie să avem învățământ”, a…
Vezi articolul