SNSPA: 1,5 milioane de euro alocați de Comisia Europeană pentru proiecte de creștere a mobilității internaționale a studenților, profesorilor și personalului universității, în următorul an

192 de vizualizări
Foto: SNSPA
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va dispune, în anul universitar 2022-2023, de 1,5 milioane de euro, bani alocați de Comisia Europeană pentru creșterea gradului de mobilitate internațională a studenților, profesorilor și personalului administrativ din cadrul universității, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Fondurile vor fi folosite și pentru a crește numărul de parteneriate cu universități din străinătate, cu scopul de a atrage studenți internaționali.

Potrivit comunicatului,  banii sunt obținuți conform rezultatelor selecţiei candidaturilor pentru proiecte de mobilitate în domeniul universitar susținute din fondurile politicii interne (între țările Programului Erasmus+), KA131-HED, Apelul 2022 – runda 23 februarie 2022.

  • SNSPA declară că este prima universitate din România în ceea ce privește valoarea bugetului/grantului, raportat la numărul de cadre didactice și studenți.

Instituția menționează că, în prezent, are peste 120 de acorduri cu universităţi din 20 de țări din Uniunea Europeană, Norvegia și Islanda și peste 60 de acorduri cu țări din restul lumii, prezentându-se drept universitatea din România cu cel mai mare număr de mobilități Erasmus+ raportat la numărul de studenți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pricopie, reacție la alegerea lui Cîmpeanu președinte al Consiliului Rectorilor: În decembrie o să avem în Parlament 12-16 rectori politicieni, adică se va consfinți anexarea instituțiilor de învățământ superior la interesele de partid

Reacție a rectorului SNSPA, Remus Pricopie, la alegerile organizate astăzi de Consiliul Național al Rectorilor care au avut ca rezultat câștigarea unui nou mandat de Sorin Cîmpeanu, rectorul de la…
Vezi articolul

Reintroducerea Deontologiei ca disciplină obligatorie la toate facultățile de comunicare – cerută de profesori universitari și ONG-uri. Apel către ARACIS: Regimul comunist nu a permis existența profesiilor de specialist în relații publice

Disciplina Deontologie trebuie reintrodusă în rândul materiilor obligatorii la toate facultățile de comunicare, de stat și private, cer peste 40 de profesori universitari și reprezentanți ai mai multor ONG-uri. Într-o…
Vezi articolul

Universitățile de medicină reacționează la criticile rectorului Universității din București, Marian Preda, legate de finanțarea disproporționată pe care acestea o primesc și declară susținerea pentru actualul proiect de lege

„Considerăm acest proiect de lege ca fiind unul modern și flexibil, pe care Alianța G6-UMF îl susține și avem convingerea că din dezbaterile și propunerile care sunt în derulare, anumite…
Vezi articolul