SONDAJ Din 50 de salariați, 37 ar aplica pentru un job în România S.A.,12% pentru funcția de Premier. Dintre ei, unul din trei ar moderniza școlile și sistemul de învățământ

613 vizualizări
SURSA: gov.ro
Într-un scenariu propus de un sondaj BestJobs, participanții au fost întrebați dacă s-ar angaja în România, în cazul în care țara ar fi de fapt o companie, mai exact o societate pe acțiuni. Dintre cei care ar fi dispuși să se angajeze în „compania” România S.A., doar 5% ar fi interesați de poziția de Președinte (Președintele României), 12% pentru cea de Director General/CEO (Prim-ministru), 3% ar dori funcția de Assistant Manager (președintele Camerei Deputaților), 5,6% pe cea de Director Financiar (Ministrul Finanțelor), 7,2% ar vrea postul de Director Operațional/COO (Ministrul Economiei), iar 7,5% funcția de Director Juridic (Ministrul Justiției).

Autorii studiului mai spun că dintre cei care au declarat că ar fi interesați de un post în România S.A. (aceștia ar fi 74% dintre cei 1362 de persoane participante la sondajul reprezentantiv la niel național) 11,3% și-ar depune CV-ul pentru postul de Director de Resurse Umane (Ministrul Muncii), iar 7,8% pentru funcția de Director de Logistică (Ministrul Transporturilor), în timp ce poziția de Corporate Affairs Manager (Ministrul Afacerilor Interne) este interesantă pentru doar 2,2% dintre români.

Conform sondajului BestJobs, un procent de 4,7% ar dori funcția de PR Manager (Purtător de cuvânt), iar 8,9% ar fi dispuși să se angajeze în „compania” România SA pe o poziție fără funcție de răspundere, în timp ce 17% nu sunt interesați de nicio poziție din cele enumerate.

Ce ar face românii în funcția de premier

Când vine vorba despre priorități, acestea se leagă, evident, de educație, sănătate și infrastructură. Astfel, dacă ar fi CEO al „companiei” România S.A., primele trei lucruri pe care le-ar face românii din această funcție ar fi modernizarea școlilor și a sistemului de învățământ (30,4% dintre respondenți), modernizarea tuturor spitalelor și a sistemului de sănătate (20,4%) și construirea de autostrăzi (13,8%).

Totodată, dacă ar conduce România, cetățenii ar adopta prioritar măsuri precum reducerea taxelor pe forța de muncă (12,4%), reducerea numărului de bugetari la jumătate (12,1%) și modernizarea sistemului informatic al tuturor instituțiilor de stat (6%). Sub 1,5% ar decide majorarea salariilor pentru bugetari sau acordarea de noi facilități pentru categoriile vulnerabile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Valeriu Gheorghiță: 4.173 de minori programați pentru vaccinare / Prezentarea se poate face direct la centrele cu Pfizer, atât centre fixe, de tip drive-through, evenimente maraton, dar și cabinetele de medicină de familie

Minorii trebuie să fie însoțiți la centrul de vaccinare de către părinți și trebuie să prezinte formularul de consimțământ informat. Vaccinarea împotriva COVID-19 se face doar cu Pfizer pentru minori…
Vezi articolul