SONDAJ Topul cartierelor din 41 de orașe după percepția oamenilor despre educație

3.899 de vizualizări
Cartierele în care locuitorii simt că au cele mai bune facilități educaționale la nivel național sunt Copou din Iași, Tineretului din București și Gheorgheni din Cluj-Napoca, potrivit Raportului de cercetare privind facilitățile educaționale din orașele și cartierele din România, făcut de D&D Research pentru Storia.ro.  Aceste cartiere sunt urmate de Grigorescu din Cluj-Napoca și Nicolae Grigorescu din București. La polul opus, cele mai neavantajoase cartiere, potrivit percepției oamenilor, sunt Oncea din Oradea, Calea Timișoarei din Reșița, Micești din Alba Iulia, Griviței din Baia Mare și Bere din Pitești.

Percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor cu cele mai bune facilități educaționale a fost o parte a unui studiu mai amplu despre Orașe și cartiere din România, studiu la care au răspuns peste 250.000 de persoane. Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al facilităților educaționale, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Iată care sunt cele mai apreciate cartiere în țară și cel mai puțin apreciate, din perspectiva educației.

În București (oraș aflat pe locul 14 la nivel național în topul localităților cel mai bine cotate de locuitorii lor din punctul de vedere al facilităților educaționale) cartierele cele mai apreciate sunt Tineretului, Nicolae Grigorescu și Titan, în timp ce la polul opus se află Gorjului, 16 Februarie și Gara de Nord.

SURSA: Storia.ro/D&D Research

În Brașov, cartierele care au avut cele mai bune punctaje în materie de facilități educaționale sunt Centrul Istoric, Răcădău, Centrul Civic, Schei și Brașovul Vechi, iar în Cluj-Napoca, topul este condus de Gheorgheni, Centru, Grigorescu, Zorilor și Între Lacuri.

La Oradea oamenii au votat Iosia-Nord, Centru Civic, Rogerius, Nufărul, Decebal ca fiind cartierele cu cele mai bune facilități educaționale, în timp ce în Sibiu cele mai apreciate cartiere ar fi Central, Ștrand, Cedonia, Calea Dumbrăvii, Mihai Viteazul, potrivit studiului citat.

În Iași, pe primele cinci poziții se află Copou, Centru Civic, Tudor Vladimirescu, Podu Roș și Tomești.

Cele mai avantajoase cartiere din Timișoara din punct de vedere al facilităților educaționale sunt Complex Studențesc, Soarelui, Dacia, Circumvalațiunii și Bucovina.

SURSA: Storia.ro/D&D Research

Dacă vreți să aflați pe ce loc este cartierul vostru, dacă locuiți într-unul dintre orașele de mai jos, puteți descărca studiul complet 

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România, a treia din coada clasamentului european la rata de vaccinare anti-COVID 19 în rândul minorilor. Valeriu Gheorghiță: Acoperirea vaccinală înregistrează o creștere în ultimele 2 săptămâni

România este a treia țară din coada clasamentului statelor din Europa în ceea ce privește rata de vaccinare a copiilor împotriva coronavirusului, arată datele European Centre for Disease Prevention and…
Vezi articolul