Studiu: Topul orașelor din România în funcție de cât de bune sunt școlile și facilitățile educaționale

12.510 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Cel mai mare punctaj obținut a fost orașul Oradea, 64 de puncte din 100 posibile. Pe locul al doilea și al treilea au fost Brașov (63) și Pitești (61). La mare distanță, pe locul 14, regăsim București (57 de puncte) în această cercetare făcută de Storia.ro și D&D Research. Locuitorii unui oraș au putut să-și exprime părerea doar pentru facilitățile educaționale din orașul lor.

Percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor cu cele mai bune facilități educaționale este cea de-a opta temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research – „Orașe și cartiere din România”, realizat în perioada noiembrie 2016 – august 2017 pe un eșantion de 244.495 de români, cu o marjă de eroare de 0,5%. Prag de încredere 95%.

Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al facilităților educaționale, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final, potrivit autorilor.

SURSA: Storia.ro/D&D Research

Cluj-Napoca (59) s-a clasat foarte sus în percepția locuitorilor săi, pe locul al 5-lea la nivel național, însă înainte e Târgu Mureș (60). Urmează alte două orașe medii, Slobozia și Miercurea Ciuc, înaintea Sibiului. Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Deva, Alba Iulia sunt orașele care au ieșit înaintea Capitalei în acest sondaj.

La polul opus al clasamentului, cele mai neavantajoase localități din punctul de vedere al facilităților educaționale sunt, potrivit sondajului, Giurgiu, cu doar 48 de puncte (la 16 puncte față de lider). În urcare, locurile din coadă sunt ocupate în ordine de: Alexandria, Focșani , Satu-Mare, Zalău, Brăila, Călărași, Vaslui, Reșița, Constanța (54 de puncte).

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Aproape 16.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a nu au terminat clasa sau nu au fost înscriși automat de școli la Evaluarea Națională 2024 / Numărul este cel mai mare din ultimii 5 ani și apare după ce Ligia Deca a trimis în școli, în ianuarie, 13 măsuri ca să combată fenomenul

Ministerul Educației a anunțat luni la prânz că la Evaluarea Națională 2024 au fost înscriși „peste 160.400 de elevi”, în condițiile în care înscrierea elevilor la această evaluare este automată…
Vezi articolul

Situațiile de criză aduc cuplurile împreună și le determină să-și construiască fonduri de urgență. Totuși, este nevoie mai mare de educație financiară – studiu / Trei tipologii de cupluri din perspectiva relației cu banii

Majoritatea cuplurilor de lungă durată și care locuiesc împreună pun veniturile la comun, iar datoriile și crizele apropie cuplurile, și le determină să aibă un fond de urgență, arată studiul…
Vezi articolul