Studenții și elevii din România au în medie mai multă încredere în mersul lucrurilor din țară și din UE, față de colegii lor europeni – Eurobarometru

88 de vizualizări
Noi condiții de angajare în UE
Foto: © Dreamstime.com
Elevii și studenții din români cred într-o mai mare măsură decât, în medie, cei din restul țărilor europene că lucrurile în țara lor se îndreaptă într-o direcție corectă, deși, la nivel național, populația crede acest lucru într-o mai mică măsură decât media UE, potrivit celui mai nou Eurobarometru publicat de Parlamentul European. Pe de altă parte, elevii și studenții cred în mai mare măsură decât, în medie, cei din restul țărilor europene că lucrurile se îndreaptă în direcția corectă, în UE.

38% dintre elevii și studenții din România apreciază că, în țara noastră, lucrurile se îndreaptă în direcția corectă – peste nivelul mediu înregistrat în rândul celor 27 state membre UE, de 35% în această categorie socio-demografică. 

  • Atât la nivel UE, cât și în România elevii și studenții manifestă mai multă încredere decât media întregii populații. La nivelul întregului eșantion, 32% dintre cetățenii UE în general și 26% dintre români consideră că lucrurile se îndreaptă în direcția corectă în țara lor.

Românii, în ansamblu, au mai multă încredere decât media UE în mersul lucrurilor la nivelul Uniunii, iar studenții – chiar și mai multă. Astfel:

  • Doar 34% dintre europeni consideră, în medie, că lucrurile se îndreaptă în direcția corectă în UE, dar în România 44% din populație crede acest lucru.
  • În cazul elevilor și studenților, 50% dintre cei români consideră că lucrurile se îndreaptă în direcția corectă în UE, față de 42% în medie la nivel comunitar.

De notat că, în cadrul sondajului, participanții au fost întrebați și în privința priorităților pe care ar trebui să le aibă UE, în răspunsul la pandemia Covid-19, dar și în privința temelor pe care să le abordeze cu prioritate Parlamentul European, dar educația nu figurează printre opțiunile posibile.

Eurobarometrul special al PE din primăvara anului 2021 a fost realizat în perioada 16 martie – 12 aprilie în cele 27 state membre, pe baza a 26.669 interviuri (1.045 în România) realizate față în față și online. Modul de prezentare a rezultatele indică faptul că au fost luate în calcul persoanele de 15+ ani.

__________

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.

Photo 50056658 © ArtjazzDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociațiile de elevi, adăugate pentru prima dată în proiectul legii învățământului drept colaboratori ai Ministerului Educației – amendament votat de Comisia de învățământ

Printr-o modificare a articolului 131 din proiectul legii învățământului preuniversitar, Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților a votat prezența prezența și a altor structuri asociative ale elevilor, în fară de…
Vezi articolul

Primarul Brașovului vrea să introducă „Masa caldă în şcoli” pentru toți elevii din județ, pe modelul orașului francez Tours, care are o bucătărie centrală unde sunt gătite zilnic 8.000 de mese pentru școli

Primarul Brașovului, Allen Coliban, vrea să implementeze în municipiu mai multe proiecte inspirate din modelul francez al oraşului Tours, pe care l-a vizitat la sfârşitul lunii trecute, printre care „Masa…
Vezi articolul