Studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu vor face cursurile față în față din 17 ianuarie 2022

706 vizualizări
Foto: Facebook.com / Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu
Studenții de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu vor face cursurile cu prezență fizică, începând cu data de 17 ianuarie 2022, după cum a decis conducerea instituției de învățământ, informează Agerpres. Doar studenții de la doctorat își vor desfășura activitatea în online.

Potrivit documentului, conducerea Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu a decis ca începând cu data de 17 ianuarie 2022, în cadrul ULBS activităţile didactice să se desfăşoare după scenariul 2 reglementat de Ordinul MEC/MS nr. 5338/1082/01.10.2021, cu participare în sistem „mixt” astfel:

  • „activităţile didactice (activităţi de predare, seminar, lucrări practice şi de laborator, îndrumare de proiecte de an, îndrumare elaborare lucrări de licenţă, de disertaţie şi alte activităţi didactice practice şi de cercetare ştiinţifică înscrise în planurile de învăţământ) se vor desfăşura prin participarea fizică a tuturor studenţilor/cursanţilor aflaţi la ciclurile universitare de licenţă şi master şi toate formele de învăţământ (…).
  • prin excepție, activitățile didactice aferente ciclului universitar de doctorat (activități de predare, teze de doctorat, activități de evaluare și susținere publică teze de doctorat și alte activități didactice, practice și de cercetare științifică înscrise în planurile de învățământ se vor desfășura în sistem online”.

Scenariul de organizare şi desfăşurare a activităţii didactice se actualizează în funcţie de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV2 apărute în cadrul unei grupe de studiu, potrivit documentului.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Acord asupra regulilor de analiză a plagiatelor, după o întâlnire la Ministerul Educației. Mircea Dumitru: Vor fi acceptate sesizări de plagiat pe teze de doctorat deja evaluate, cu condiția ca tezele să nu fi fost evaluate in integrum. CNATDCU își poate continua activitatea în forma în care este acum

Acord încheiat astăzi la Ministerul Educației între ministru și vicepreședinții CNATDCU, în privința noilor reguli de soluționare a sesizărilor de plagiat în tezele de doctorat. „Am avut o discuție prin…
Vezi articolul

Deși banii din PNRR sunt pentru 10 de consorții regionale, Guvernul și Ministerul Educației au decis să găsească finanțare pentru 29 de proiecte declarate eligibile, a anunțat Ligia Deca. Obiectivul este ca „în anul 2025-2026, până la 40% dintre elevi să fie înscriși pe o rută duală”

Deși ținta asumată în PNRR este de 10 consorții regionale, 29 de proiecte au fost declarate eligibile după evaluarea calitativă, conform listei publicate de ministerul Educației. Ligia Deca a declarat…
Vezi articolul

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cer măsuri reale pentru prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale din universități: Un singur cod de etică din 85 analizate menționează pașii necesari pentru o sesizare

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită implementarea unor mecanisme clare de combatere a hărțuirii sexuale și discriminării de gen în codul-cadru de etică și…
Vezi articolul