Studiu citat de șeful serviciilor medicale din Australia: Copiii, puţin probabil să transmită coronavirusul între ei sau adulţilor

886 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Un studiu al Centrului de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării (HCIRS) din New South Wales arată că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii, scrie News.ro care citează The Guardian. Studiul a fost prezentat în Australia, unde prim-ministrul vrea să redeschidă şcolile, în ciuda protestelor profesorilor. Șeful serviciilor medicale a citat acest raport când a confirmat recomandarea Australian Health Protection Principal Committee (AHPPC) că nu este necesară distanţarea socială în sălile de clasă.
 • În statul Victoria, şcolile rămân închise pentru toţi elevii, cu excepţia copiilor lucrătorilor esenţiali. Şeful serviciului medical de aici a spus că statul lui nu se schimbă legat de şcoli, în ciuda studiului.
 • În Tasmania, şcolile vor fi deschise marţi, iar elevii au fost încurajaţi să meargă la şcoală şi în South Australia, West Australia şi Northern Territory.
 • În Queensland, şcolile sunt deschise doar pentru copiii lucrătorilor esenţiali, altfel, vor rămâne închise până pe 22 mai.
 • Autorităţile din New South Wales au spus că şcolile vor fi deschise o zi pe săptămână pentru elevi, începând cu 11 mai.

Raportul Centrului de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării a fost lansat duminică, este citat de şeful serviciilor medicale australiene și arată că este puţin probabil ca minorii să transmită Covid-19 între ei sau adulţilor, notează News.ro.

În cadrul studiului, a fost examinată transmiterea coronavirusului în şcolile din New South Wales şi centrele de îngrijire a copiilor, în perioada martie – aprilie. Examinând 18 cazuri de Covid-19 (nouă studenţi şi nouă angajaţi) din 15 şcoli, rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar un elev de şcoală primară şi unul de liceu „este posibil să fi contractat Covid-19 de la cazurile existente în şcolile lor”.

„Niciun profesor şi niciun membru al echipelor nu au contractat Covid-19 de la cazurile iniţiale din şcoli”, se mai arată în raportul citat de agenția de presă.

Specialiștii susțin că 735 de elevi şi 128 de membri ai personalului şcolilor au fost „contacte apropiate” ale celor 18 cazuri.

Rezultatele studiului „sunt preliminare”.

Șeful serviciilor medicale, Brendan Murphy, a citat vineri din acest raport și a confirmat recomandarea Australian Health Protection Principal Committee (AHPPC) că nu este necesară distanţarea socială în sălile de clasă.

Sindicatele profesorilor sunt împotriva redeschiderii şcolilor, însă Scott Morrison a declarat pentru Sky News că riscul pentru educatori îl reprezintă cancelaria, nu sala de curs, notează News.ro.

„Este contradictoriu să ai un set de reguli pentru adulţi în afara şcolii şi altul înăuntru”, a spus preşedinta Sindicatului Educaţiei, Correna Haythorpe.

Sindicatul a cerut că revenirea la cursuri să fie făcută în mai multe faze.

Guvernul NSW a subliniat că deşi copiii cu vârstă şcolară reprezintă 16% din populaţia statului, doar 1,7% dintre cazurile de Covid-19 au fost înregistrate la această grupă de vârstă.

Foto: INQUAM Photos Octav Ganea

 


2 comentarii
 1. Si marmota invelea ciocolata.

  Ce e ala copil? Cumva până la apariția semnelor de sexualizare? Adică până pe la clasa a 4-5a la noi in tara?

  Adică aceștia nu înmulțesc virusul in organism. Dar pe mânuțe, pe fățucă, pe caiețele si lucrărici îl pot purta? Ah, da? Ok.

  1. COVID-19 a ajuns SIDA sa sifilis? Chiar, daca, din ce inteleg, cei sup 18 ani sunt si “mai” imuni la coronavirus, asta nu inseamna ca noi, ca “adulti” nu ar trebui sa respectam distantarea sociala si regulile elementare de igiena la LOCUL DE MUNCA (sau, poate, “la noi in tara”, fara distantare nu exista educatie?), cred…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Singapore închide abia azi școlile, din cauza coronavirusului. Statul oferă câte 600 de dolari cash pentru fiecare cetățean și 300 de dolari în plus pentru părinți, ca oamenii să stea acasă o lună

Lăudat de către Organizația Mondială a Sănătății datorită reacției sale rapide împotriva răspândirii COVID-19, statul Singapore este nevoit să închidă școlile și să suspende lucrul, la aproape 3 săptămâni de…
Vezi articolul