Studiu IRES “Școala în stare de urgență”: 74% dintre părinți susțin revenirea la școală a claselor a VIII-a și a XII-a înainte de examene / Plus: Eficiența la muncă a părinților, în perioada școlii de acasă

10.426 de vizualizări
Sondaj IRES – Scoala in stare de urgenta
Trei sferturi dintre părinți consideră că elevii care urmează să susțină examene (clasele a VIII-a și a XII-a) trebuie să revină la școală înainte de vacanța de vară. Tot atâția sunt de părere că, pentru restul, închiderea școlilor până la toamnă este o decizie bună. Concluziile aparțin studiului IRES “Școala în stare de urgență”, desfășurat în perioada 27 – 30 aprilie 2020. O cincime dintre părinți cred că ar fi trebuit redeschise grădinițele și creșele.

Cine se ocupă de copii, în această perioadă? Șapte din zece părinți de elevi au avut în grija lor copiii, pe durata stării de urgență. 16% spun că cei mici rămân în îngrijirea bunicilor sau a familiei și 12% sunt de părere că nu necesită îngrijirea unei persoane adulte.

Sondaj IRES

1% dintre părinți au răspuns că, până la vacanța de vară, copiii “rămân în îngrijirea unei bone”.

58% dintre părinții care au spus că se ocupă de îngrijirea copiilor se află în situația familială în care “cel puțin unul dintre părinți nu lucrează în această perioadă”.

Eficiența la muncă a părinților, în perioada școlii de acasă:
Sondaj IRES

Asigurarea unui program echilibrat între muncă și îngrijirea copiilor a reprezentat o dificultate, pe durata stării de urgență, pentru o treime dintre părinții cu copii școlari.

Concret, dintre respondenții care lucrează de acasă, 80% spun că sunt eficienți la muncă, 33% declară că au dificultăți cu realizarea unui program echilibrat între muncă și îngrijirea copiilor, iar 16% spun că au dificultăți cu separarea spațiului exclusiv pentru muncă.

Sondaj IRES
Metodologie:

Studiul s-a desfășurat în perioada 27 – 30 aprilie 2020, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Au participat la sondare 1.319 părinți cu copii care au vârsta între 0 și 19 ani, precum și 1.060 părinți cu copii școlari (care au cel puțin un copil înscris la școală).

Eroare maximă tolerată este de ± 2,5%.

Descarcă de aici, în format .PDF, Sondajul IRES Școala în stare de urgență – Partea I Provocările părinților Aprilie 2020

 

Sondaj IRES Scoala din Roma…

Citește și:

 

 


8 comments
  1. Și elevii ca de obicei nu au niciun drept la replică 🤦🏻‍♀️ . Unde este corectitudinea ?
    Noi nu avem de spus nimic ? , sunt decizii care sunt luate în numele nostru de persoane care cred că ne este mai ” bine ” așa ; nu este adevărat , majoritatea elevilor vor anularea examenelor ; nu mai spun de părinții lor care și ei doresc același lucru . Ar trebui să se ducă să dea bacul doar cei care au nevoie neapărat de el ( cei care vor cu ardoare să plece din țară ) , nu este corect ca din cauza elevilor de genul să riscăm sănătatea tuturor . Nu mai spun că din cauza voastră se iau deciziile pt ambele examene . ( așa se face în România , se iau decizii fără cap )

  2. Nu am cea mai vagă idee pe cine au intrebat. Aproape toti părinții copiilor din clasele terminale cu care eu am vorbit au spus că nu-și trimit copii la acele pregătiri sub nicio formă. Eu nu am auzit de acest studiu si ma îndoiesc că cei întrebați cu legătură la pregătirile pt anii terminali sunt in majoritate părinți ce chiar au copii in aceste clase. Daca ministerul are de gând să ia in considerare studiul acesta pt a lua decizii…

  3. Nu va e rușine?
    Stiam ca se minte poporul cu televizorul, dar acum se minte cu sondajul!
    NU v-a informat Ministerul educației despre petițiile on line de zeci de mii de semnaturi, de petițiile sindicatelor, ale medicilor, ale Institutului pentru calitatea vieții, ale rectorilor Costoiu și Câmpeanu, de miile de comentarii pro anulare examene de pe edupedu.?
    Veniți cu un sondaj pe 1300 de persoane, probabil părinți care nu au copii în clase terminale și ni-l serviți ca argument în decizia luata de președinte, guvern – ministrul educației.
    JALNIC!!!!!
    SUNTEȚI RETRIBUITI PENTRU ACTIVITATEA PRESTATA?

  4. Va dau un citat dintr-un articol tot de aici de pe edupedu: “În Franța, din ce în ce mai mulți părinți spun că nu vor să-și trimită copiii înapoi la școală atunci când școlile se vor redeschide, potrivit unui sondaj OpinionWay pentru Les Echos. Părinții copiilor mai mici sunt cei mai reticenți, scrie publicația franceză Les Echos, citată de Rador. Rezultatele vin în aceeași zi în care IRES a lansat rezultatele unui sondaj realizat în România, care arată că peste 70% dintre părinți sunt de acord cu închiderea școlilor și grădinițelor până în septembrie.” Cititi-l cu atentie. Aici Acelasi IRES zice ca 70% din parinti nu vor redeschiderea scolilor. Unde este adevarul? Aveti grija ce scrieti in articole ca cine le citeste pe toate vede ca va dati cu dreptu’ in stangu’.

    1. Și elevii ca de obicei nu au niciun drept la replică 🤦🏻‍♀️ . Unde este corectitudinea ?
      Noi nu avem de spus nimic ? , sunt decizii care sunt luate în numele nostru de persoane care cred că ne este mai ” bine ” așa ; nu este adevărat , majoritatea elevilor vor anularea examenelor ; nu mai spun de părinții lor care și ei doresc același lucru . Ar trebui să se ducă să dea bacul doar cei care au nevoie neapărat de el ( cei care vor cu ardoare să plece din țară ) , nu este corect ca din cauza elevilor de genul să riscăm sănătatea tuturor . Nu mai spun că din cauza voastră se iau deciziile pt ambele examene . ( așa se face în România , se iau decizii fără cap )

  5. Cine este IRES (vine de la IRESponsabil) si ce parinti au fost intrebati? Nu am auzit de sondajul asta si am copil clas a12a. De ce adica aia de a 8a si de a12a ar fi mai breji decat restul? Au luat ceva imunitate ca sunt in ani terminali? Din cate stiu eu de fapt cred ca este invers procentul!

  6. Halloo!Care parintii au raspuns chestionarului ? Noi cei care avem copiii in anii terminali nu am fost intrebati.Au fost semnate petitii ca nu suntem de acord ca sa nu revina la scoala .Consider ca nu este corect sa isi dea cu parerea parintii care nu au copii in clasele a VIII a si a XII a. Ati inchis scolile la cateva cazuri si ne duceti acum la scoala la 14107 cazuri? Copilul meu nu este un cobai. Daca ii duceti pe toti din toate clasele atunci sunt de acord dar altfel nu . Ce facem alegem pe cine sa inbolnavim si pe cine nu?

  7. “Trei sferturi dintre părinți consideră că elevii care urmează să susțină examene (clasele a VIII-a și a XII-a) trebuie să revină la școală înainte de vacanța de vară. ” Lol, asa vedem distributia parintilor, 75% sunt parinti de copii care nu-s in clase terminale, ceilalti au copii in clase terminale. Ca asa e romanu’, isi da cu parerea despre ce nu-l priveste, si mai ales are pretentia de la ceilalti sa-si faca treaba impecabil. Pentru toti copiii e o decizie buna sa nu revina la scoala pana la toamna (pentru ca deh, e pericol mare), exceptandu-i pe cei din clasele terminale. Pentru ei scoala nu e periculoasa, doar pentru ceilalti e periculoasa. Cata ipocrizie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluările naționale – singura măsură-cheie aplicată de România pentru a reduce numărul de elevi cu rezultate slabe la Matematică și Științe, dar și aceasta e folosită fără efect / Experiența europeană arată că optim ar fi să combine cel puțin două dintr-un total trei măsuri-cheie de politică educațională – raport Eurydice

România folosește sistematic doar una dintr-o serie de trei măsuri-cheie de politică educațională pentru combaterea rezultatelor slabe la matematică și științe, anume testarea națională, iar pe aceea o folosește fără…
Vezi articolul

Dacă 2 milioane de copii văd “Albă ca zăpada”, un film făcut de Hollywood, 2 milioane de copii vor avea aceeași imagine. Dacă o vor citi, vor fi 2 milioane de oameni cu viziuni diferite. Diferența între a te lăsa îndoctrinat de Hollywood și a citi și a lăsa mintea să zburde – Matei Vișniec, interviu pentru Cultura la Dubă

Matei Vișniec este astăzi unul dintre cei mai importanți dramaturgi ai lumii, iar piesele sale sunt jucate în teatre din zeci de țări și la cele mai mari festivaluri. Președintele…
Vezi articolul

Cât de pregătită este România pentru adaptarea la educația online? Nou raport realizat de OECD pe baza testelor PISA / Expertul Andreas Schleicher: Elevii vor deveni mai pretențioși când va reîncepe școala

Cele mai multe țări dintre cele incluse în ultima evaluare PISA nu sunt pregătite pentru lumea învățării în medii digitale, cu toate oportunitățile acesteia, într-o vreme în care, sub presiunea…
Vezi articolul