Studiu: Vaccinarea împotriva COVID-19 a gravidelor ar putea oferi protecție copiilor

192 de vizualizări
Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com
Femeile însărcinate vaccinate împotriva COVID-19 ar putea transmite protecția copiilor lor, conform unui nou studiu preliminar realizat în Israel, relatează miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit cercetării efectuate în luna februarie, au fost detectaţi anticorpi la toate cele 20 de femei cărora li s-au administrat ambele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech în al treilea trimestru de sarcină şi la nou-născuţi, prin transfer placentar.

”Constatările noastre subliniază faptul că vaccinarea femeilor gravide poate oferi protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2″, se arată în studiul preliminar.

Concluziile cercetătorilor de la Centrul Medical Universitar Hadassah din Ierusalim au fost anunţate luna aceasta pe medRxiv – un serviciu online pentru manuscrise de cercetare nepublicate în reviste de specialitate şi care nu au fost evaluate deocamdată de alţi cercetători – şi citate marţi de media israeliene, notează Reuters.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. S-a dat drumul la studii. Vrei sa ,,propagi” o ,,stire” la nivel mondial, urci un ,,studiu” pe o ,,platforma”. Nu-i bai daca nu-i credibila platforma/ studiu, important e ca ,,media” care transmite ,,stirea” sa fie ,,de incredere”. Asa a prins si prinde la populime mesajul. Sigur ca tabara ,,anti” se poate intreba dac-o fi pe bune studiu, cum de n-au avut mai mult de 20 de ,,voluntare” dintr-o lume unde ,,recomandarea” au ajuns sa depaseasca in importanta pe ,,obligatoriu”. Totusi, care-o fi baiul de ,,studiul” n-a mai incaput in ,,revistele de specialitate”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai multe pergamente rulate, vechi de aproape 2.000 de ani și carbonizate după erupția vulcanului Vezuviu, descifrate cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Trei cercetători au fost premiați cu sute de mii de euro

Trei cercetători au câştigat un premiu de 648.000 de euro după ce au reuşit să descifreze cu ajutorul inteligenţei artificiale o mică parte dintr-un lot de manuscrise din Antichitate, vechi…
Vezi articolul