Studiu: Vaccinarea împotriva COVID-19 a gravidelor ar putea oferi protecție copiilor

190 de vizualizări
Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com
Femeile însărcinate vaccinate împotriva COVID-19 ar putea transmite protecția copiilor lor, conform unui nou studiu preliminar realizat în Israel, relatează miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit cercetării efectuate în luna februarie, au fost detectaţi anticorpi la toate cele 20 de femei cărora li s-au administrat ambele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech în al treilea trimestru de sarcină şi la nou-născuţi, prin transfer placentar.

”Constatările noastre subliniază faptul că vaccinarea femeilor gravide poate oferi protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2″, se arată în studiul preliminar.

Concluziile cercetătorilor de la Centrul Medical Universitar Hadassah din Ierusalim au fost anunţate luna aceasta pe medRxiv – un serviciu online pentru manuscrise de cercetare nepublicate în reviste de specialitate şi care nu au fost evaluate deocamdată de alţi cercetători – şi citate marţi de media israeliene, notează Reuters.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. S-a dat drumul la studii. Vrei sa ,,propagi” o ,,stire” la nivel mondial, urci un ,,studiu” pe o ,,platforma”. Nu-i bai daca nu-i credibila platforma/ studiu, important e ca ,,media” care transmite ,,stirea” sa fie ,,de incredere”. Asa a prins si prinde la populime mesajul. Sigur ca tabara ,,anti” se poate intreba dac-o fi pe bune studiu, cum de n-au avut mai mult de 20 de ,,voluntare” dintr-o lume unde ,,recomandarea” au ajuns sa depaseasca in importanta pe ,,obligatoriu”. Totusi, care-o fi baiul de ,,studiul” n-a mai incaput in ,,revistele de specialitate”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Predare exclusiv online

“Avem deja multe institute și puțini cercetători” – Reacție dură a conducerii Universității Babeș-Bolyai, la institutele de cercetare propuse de ministrul Fondurilor Europene

“Avem deja multe institute și puțini cercetători”. Avertismentul vine de la cea mai mare instituție de învățământ superior din România, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care într-un comunicat oficial semnat de…
Vezi articolul

Comisia Europeană anunță că cercetătorii au dezvoltat noi materiale-martor pentru a verifica funcționarea corectă a testelor pentru coronavirus și pentru a evita rezultatele fals-negative / Comisarul pentru sănătate: Este o realizare majoră

  Oamenii de știință din cadrul Comisiei Europene au conceput noi materiale-martor pe care laboratoarele le pot utiliza pentru a verifica funcționarea corectă a testelor pentru coronavirus și pentru a…
Vezi articolul