Subiecte Matematică mate-info Bac 2021. Vezi ce probleme au avut de rezolvat elevii la proba obligatorie a profilului

81.381 de vizualizări
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Bacalaureat 2021. Subiectele de la profilul Mate-Info la proba obligatorie de azi – matematică. Varianta extrasă de Ministerul Educației este cea cu numărul 2.
 • Nota redacției: Capturile cu subiecte sunt preluate de pe internet, de pe rețelele de socializare. Subiectele oficiale vor fi publicate la ora 15:00, cu tot cu baremele de rezolvare, de către ministerul Educației.

La Matematică subiectele sunt diferențiate pe următoarele filiere/profiluri:

Subiect M1 – mate-info

 • filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică
 • filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică

Subiect M2 – științele naturii

 • filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii

Subiect M3 – tehnologic

 • filiera tehnologică:
  • profilul servicii, toate calificările profesionale;
  • profilul resurse, toate calificările profesionale;
  • profilul tehnic, toate calificările profesionale

Subiect M4 – pedagogic

 • filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și:
Subiecte Istorie Bacalaureat 2021. Vezi ce au avut de rezolvat elevii la proba obligatorie a profilului
Subiecte Matematică științele naturii Bac 2021. Vezi ce probleme au avut de rezolvat elevii la proba obligatorie a profilului
Subiecte Matematică tehnologic Bac 2021. Vezi ce probleme au avut de rezolvat elevii la proba obligatorie a profilului

2 comentarii
 1. Buna ziua!
  Subiectele (mate info, Stiinte ale naturii) din sesiunea iunie 2021 la matematica au prezentat un grad de dificultate ridicat pentru elevii din licee si chiar din colegii nationale.
  Daca tinem seama de faptul ca la Mate info (de exemplu), Subiectul III.1.b propunea o limita (fara rezultat precizat), care folosea o tehnica clasica, dar nerelevanta pentru evaluarea cunostintelor din clasa a XI-a, cumulat cu faptul ca de acest rezultat depindea si realizarea puctului c) de la acelasi exercitiu, se poate afirma ca nu s-a evaluat prea mult din totalul cunostintele absolventilor. Mai exact, cei care stapaneau alte 10-15 tehnici de calcul ale limitelor de functii si cei care stiau sa determine imaginea functiei sau sa foloseasca corect Sirul lui Rolle in demonstrarea punctului c) au luat luat aceeasi nota ca si cei care NU stiau sa rezolve limite de functii deloc si nu aveau cunostinte despre metodele precizate mai sus.
  Ar mai fi si alte exemple care sa ateste faptul ca subiectele alese NU au ajutat la evaluarea (progresiva) a cunostintelor elevilor, mai ales numarul itemilor “de departajare / idee” a fost prea mare.
  Subiectele, fumoase de alfel pentru a le rezolva la clasa (care clasa?!? ca scoala a fost online…..), nu erau comparabile cu cele din testele de antrenament si au aratat lipsa de experienta a echipei in examinarile nationale/de masa (cu scuzele de rigoare).
  Sa nu uitam ca BACALAUREATUL chiar si la MATEMATICA (pe care unii dintre noi o iubim, dar nu toti) este un examen pentru toti absolventii, nu numai pentru cei cu aptitudini speciale sau din colegii de top, din orase mari sau care au acces nelimitat la tehnologie, internet, etc.
  Cred ca sunt elevi care practic nu au avut nici o sansa sa ………… (ia o nota de trecere, sa li se evalueze in mod real cunostintele, ……) va las pe dumneavostra sa completati.

 2. Subiectul III 2 c nu este formulat complet iar rezolvarea din barem este greșită pentru-că f(x)=0 IMPOSIBIL !!! Rezolvarea ar fi mers dacă ,la enunț s-ar mai fi adăugat condiția b mai mic decât a2 +a +3 !!! Așa că ,autorul ar trebui să-și ceară scuze pentru monumentala gafă iar pe viitor să nu mai propună subiecte pentru examene !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Profesoară din Bistrița-Năsăud, fost deputat USR – pe cale să devină inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, instituție pe care o dorea desființată. Explicațiile ei pentru presa locală

Profesoara Cristina Iurișniți, fost deputat din partea USR Bistrița-Năsăud, urmează să preia din 1 septembrie poziția de inspector de limbi moderne, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean bistrițean, după cum a…
Vezi articolul