O elevă din Suceava a fost confirmată cu virusul COVID-19 / Elevii care au fost în contact cu colegii lor pozitivi Covid pot susține examenele, cu mască și mănuși – DSP Suceava

3.975 de vizualizări
FOTO: freepik.com
Cursurile de pregătire pentru examenele naţionale ale Şcolii Gimnaziale ”Miron Costin” din Suceava au fost suspendate, după ce o elevă de clasa a VIII-a a fost diagnosticată cu virusul COVID-19, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Cezar Anuţei, transmite Agerpres. Acesta este al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor din judeţ care urmează să susţină examene naţionale în perioada următoare.

Eleva a fost confirmată cu noul coronavirus în cursul zilei de miercuri, după ce cu o zi înainte mama acesteia a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Săptămâna trecută, eleva a fost la pregătirea pentru examenele de evaluare naţională împreună cu nouă colegi şi un profesor.

În prezent, colegii elevei şi profesorul de la clasă se află în izolare la domiciliu, iar Direcţia de Sănătate Publică Suceava desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Dinu Sădean, director DSP Suceava, a declarat la Digi 24 că elevii contacți asimptomatici ai celor doi elevi infectați cu COVID-19 au primit o derogare astfel încât să participe la prima sesiune a examenelor. Noutatea, în cazul lor, este că vor susține examenul într-o sală separată și vor purta măști și mănuși la examen.

În ceea ce-i privește pe elevii depistați pozitiv, care se află internați în spital, dr. Sădean a afirmat că pentru aceștia nu este posibilă nici o derogare și că ei vor susține examenele în sesiunea următoare, scrie Monitorul de Suceava.

Primul caz a fost cel al unei adolescente din Poiana Micului, elevă în clasa a XII-a la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care a participat, alături de alţi colegi, săptămâna trecută, la cursurile de pregătire pentru Bacalaureat. Şi în acest caz, conducerea liceului a luat decizia de a suspenda orele de pregătire pentru examen.

Potrivit lui Cezar Anuţei, eleva este internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, alături de mama sa, tânăra fiind asimptomatică.

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro

3 comments
  1. “Elevii care au fost în contact cu colegii lor pozitivi Covid pot susține examenele, cu mască și mănuși – DSP Suceava” – pentru cazul acesta nu ar trebui sa existe o regula unitara in toata tara? Asa ne trezim ca unii au voie sa se duca la examene, altii nu au voie in functie de DSP-ul de judet. De asemenea, de ce nu se testeaza elevii de contact. Va e teama ca numarul de cazuri e de fapt mult mai mare?

  2. Incep sa cred ca oamenii astia prezinta semne de autism. Prin definitie, la baza, autismul te face sa crezi ca traiesti intr-o lume paralela, ceea ce este exact ce fac acesti oameni. Pretind ca nu exista virus, pretind ca exista masuri, pretind ca totul este bine, cand in realitate tara arde. Pana acum spuneau ca in functie de starea epidemiologica (cazuri), se dau sau nu. Au urcat inapoi cazurile si sunt din ce in ce mai multe zilnic, dar le ignora. Au spus ca daca se ia din scoli, se inchid. S-a luat si uite-i. Deci prin definitie, guvernantii nostri sunt autisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admiterea la liceu 2019: Nu există prag de admitere la media 5 / Andronescu: Luarea în considerare a notei de 5 pentru admiterea la liceu ne ducea în situația să punem o etichetă pe fruntea elevilor școlilor profesionale

Admiterea la liceu 2019 nu vine anul acesta cu impunerea prin metodologie a mediei minime de intrare la 5, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Ecaterina Andronescu. Dacă vor fi licee…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor: Este imperios ca lecțiile să fie înregistrate. Unde erau principiile echității și egalității de șanse, când ar fi trebuit să faceți achiziții pentru dispozitive electronice pentru elevi și profesori?

“Anul școlar va începe într-un mod haotic, iar responsabilitatea vă aparține întru totul. În tot acest timp, tot ceea ce vă interesează este campania electorală”, este acuzația lansată la adresa…
Vezi articolul