Sunteți de acord ca elevii să meargă fizic la școală, până la o rată de 6 la mie? Sondaj lansat de Federația Părinților cu privire la condițiile de desfășurare a noului an școlar, în context pandemic

12.328 de vizualizări
Foto: © Sam Wordley | Dreamstime.com
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a lansat un sondaj online prin care îi invită pe părinți să-și spună punctul de vedere cu privire la condițiile în care ar trebui să se desfășoare învățarea în anul școlar 2021-2022, dar și cu privire la intențiile de vaccinare a copiilor împotriva Covid-19.

Chestionarul online poate fi completat aici. Pentru a participa la sondaj, e nevoie ca respondenții să fie conectați la conturi Gmail (nu se colectează adresele de date).

Sondajul include întrebări privind vaccinarea sau intenția de vaccinare a părinților și copiilor, opțiunea privind școala în format fizic sau online, continuarea școlii cu prezență fizică la o incidență de peste 6 la mie sau alte praguri, testarea elevilor, capacitatea școlii de a respecta măsurile igienico-sanitare,

Foto: © Sam Wordley | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


32 comments
  1. De 30 de ani se succed la conducerea tarii șiruri de incompetenți. Doua partide își împart cașcavalul succesiv, din 4 în 4 ani, insensibile la doleanțele alegătorilor. Practic, am impresia ca tara se guvernează singura. Partide obscure ajung în Parlament și apoi nimeni nu mai aude nimic de ele.
    Normal ca nici Educația, tributara politic, nu poate sa performeze cu dotări minime și profesori prost plătiți.
    Online, offline, nu contează prea mult.
    Elevii nu citesc o carte nici dacă primesc bani… Mulți se sperie la vederea unui text de o pagină. În online joaca jocuri în timpul orelor, în off-line stau cu telefonul sub bancă. Sunt complet dezinteresați de materiile care li se predau, indiferent de maniera în care se face predarea.
    Părinții îi răsfață prea mult, pe principiul,, Dacă eu nu am avut, macar el, mititelul, sa aibă de toate! ” și nu se obosesc sa conditioneze măcar darurile oferite de obținerea unor note bune la școală, de lectura unor cărți etc.
    Copiii nu mai modele, nu mai sunt inspirați de nimic. Singura motivație este banul. Își propun,, sa faca bani” când vor fi mari. Idealuri? Nu au auzit de asa ceva.
    Aceasta este adevărata problema a sistemului de educație despre care nu se vorbește niciodată.

    1. In general nu comentez online si am ajuns aici conjuctural.
      Felicitari pentru o opinie buna si expusa foarte bine.

  2. Consider ca inaltii oficiali ai statului, carora le-am dat dat girul, increderea totala de a gestiona tara si poporul, sa analizeze toate aspectele legate de pandemie si sa constate daca e bine sa mergem aproape orbeste si de azi inainte ca pana acum, la indicatiile pretioase ale unor organisme ce au luat decizii total gresite, in urma carora au murit oameni nevinovati, acestia fiind tratati doar de covid in locul afectiunilor mult mai grave pe care le aveau.
    In primavara acestui an autoritatile medicale romane au declarat public ca din cei aprox 2700 decedati declarati de covid, doar vreo 270 au decedat din cauza acestui virus, ceilalti avand boli si afectiuni grave pentru care nu au fost tratati. (in acest sens reclam decesul unui var cu probleme cardiologice, cu puls 40, internat pentru covid, netratat pt afectiunea cardiaca, decedat la 2 zile de la internare, infasurat in cearceaf si dus direct in groapa).

    Consider ca lipsirea prin dictate, a afectiunilor interumane, a starilor sufletesti ca urmare a socializarii, ingradirea libertatii de miscare, teama indusa, reprezinta factori negativi ce duc la slabirea imunitatii privind sanatatea indivizilor, a personalitatii acestora, la nesiguranta in luarea deciziilor personale, la boli, la nedezvoltare psihica si fizica.

    Copiii invata primii pasi, primele cuvinte, prima educatie cu cei dragi (parintii: mama si tata), apoi, pentru a se dezvolta psihic si fizic, dobandind diverse cunostinte educationale folositoare lor ca indivizi, dar si societatii unde traiesc, trebuie sa mearga la scoala, la liceu, la facultate. A fost un fiasco total invatamantul online. Dupa ce ca invatamantul romanesc oricum nu ofera posibilitati de studiu in practica laboratoarelor, acolo unde se clarifica si definesc cunostintele teoretice, trebuie sa ne prefacem si sa ne mintim ca dobandirea cunostintelor si examinarea elevilor in online e la fel de eficace ca cea de la clasa.

    Asta se doreste?

  3. Cred ca cea mai buna varianta ar fi sa lase părinții sa decidă ce este mai bine pentru copiii lor. Teoretic, toate dotările pentru învățământul online sunt la dispoziția școlilor. Nu vad de ce nu se poate continua învățământul hibrid. Nu spun ca varianta online este cea mai buna pentru copii. Socializarea contează. Spun ca trecem printr-o perioada dificila și fiecare dintre noi știm mai bine ce ne dorim pentru sănătatea copiilor și a familiei. Nu îl pot acuza pe cel care nu vrea sa se vaccineze sau ii este teama sa-și vaccineze copilul. Nu îl pot acuza nici pe cel care vrea sa meargă într-un mediu unde toate persoanele sunt vaccinate. Este absolut normal sa gândim diferit și mi se pare normal sa ne dorim variante diferite. Ținând cont de împrejurări, observ o situație pe care nu o înțeleg. Societatea este pur și simplu dependenta de tehnologie și internet. De la 1 an, aproape toți copiii sunt lăsați sa tina în mana un telefon și sa urmărească filmulețe cu desene animate. Începând cu 2 ani sunt lăsați sa joace jocuri video pe telefon sau tableta. Cu toate astea, când vine vorba de școala online devenim extrem de reticenți. Copiii noștri sunt obișnuiți de mici cu tehnologia. Mult mai bine decât suntem noi obișnuiți. Pentru ei problema nu consta în faptul ca sunt fizic la scoală sau învață de acasă. Pentru ei problema consta în modul de predare. Din ce am văzut, predarea online a adus pentru multi profesori posibilitatea de a schimba ceva la modul în care lucrează cu copiii. Si-au permis lucruri pe care nu le puteau realiza pe o tabla normala. Au făcut filmulețe, pdf-uri, Power Point-uri. Copiii au fost mult mai interesați de lecții. Au fost mai detaliate, colorate și cu imagini care nu apar în manualele clasice. Le-au putut salva și au avut timp sa discute pe tema lor fără sa mai trebuiască sa își petreacă ora cu pixul sau stiloul în mana, chinuindu-se sa apuce sa scrie ce dicta profesorul. Problema nu tine de copiii noștri. Tine de adulți. De modul în care fiecare dintre noi vedem lucrurile. Adulții sunt cei care decid. Părinții sunt cei care gestionează viața și programul copiilor. Profesorii sunt cei care decid cum predau. Sunt profesori incantați de predarea online și profesori îngroziți de ea. Este normal sa fi îngrozit de ceva ce nu ai mai folosit și care pare extrem de complicat. In primul rând conducerea școlii trebuie sa dorească schimbarea. Pregătirea profesorilor trebuie adaptata zilelor noastre și trebuie investit in dotări care sa funcționeze perfect. O predare într-un mod actual și interactiv este mult mai plăcută pentru copiii noștri, indiferent de prezenta fizica la scoală sau optarea pentru școala online. In plus, ne-ar scuti pe noi, părintii, de goana nebuna în căutarea unor manuale școlare care nu au mai fost editate de cel putin 10 ani, pe care majoritatea profesorilor oricum nu le folosesc.

  4. Nu cred că profesorii sau alte categorii sociale trebuie obligate să se vaccineze. Atâta timp cât există mii de cazuri de oameni vaccinați care s-au infectat și au transmis virusul mai departe.
    Cu ce mă încântă pe mine că un profesor este vaccinat sau nu atâta timp cât acesta poartă mască și este singurul din clasă care stă cel mai departe de copii și sigur are grijă de igienă personală.
    Copii stau claie peste grămadă se iau în brațe unii pe alții se pupă…………
    Nu mă deranjează să fie testați profesorii pe banii statului și ei plătesc impozite. Depinde ce preferăm testăm profesorii sau banii intră în buzunarele politicienilor? Și elevii ar trebui testați tot pe banii statului.

  5. Da fara a fi obligati sa vaccinam copii. Copii au pierdut foarte mult in acesti 2 ani. La noi temele se posteaza pe platforma si atat nu conteaza de cine sunt facute.

  6. Sa mearga la scoala, DAR profesorii sa fie vaccinati, sau daca nu vor sau nu pot, sa isi faca teste periodice. Insa din banii lor. Nu din ai nostri. In familie, noi ne-am vaccinat cu totii (inclusiv copiii) atat pentru protecția noastra cat si din responsabilitate sociala.

      1. Din responsabilitate sociala, daca nu vor pentru sanatatea lor. Sa scapam odata de virusul asta si de toate problemele pe care le-a adus scoala online. Si pentru siguranta scolara. Daca ar fi o epidemie de hepatita sau de tuberculoza, ati cumpara paine daca ati sti ca brutarul nu e vaccinat sau nu se testeaza? Daca a fost un caz de scarlatina in clasa, toti copiii au fost obligati sa faca exudat si l-am facut pe banii nostri. De ce acum suntem doar CONTRA la orice? Deci, daca nu vor vaccin, sa se testeze ca sa ofere un mediu sigur in care sa ne trimitem copiii.

    1. Nu-mi spune nimeni daca sa ma vaccinez sau nu. Este problema fiecaruia. Daca v-ati vaccinat cu totii din familie este problema dvs, nu va extindeti cu pretentiile asupra altora. Si nu hotarati dvs din banii cui sa se faca testarile. Atat timp cat ati primit vaccin gratuit, este dreptul celorlalti sa primeasca teste gratuite atunci cand este nevoie.

  7. Scoala sa continue fizic indiferent de rata de infectare, pierderile sunt deja prea mari dupa 2 ani de deriva intre fizic si online.

  8. Sunt de acord doar daca toti elevii, parintii acestora si profesorii sunt vaccinati sau se testeaza macar o data pe saptamana.

  9. NU ! Având în vedere că sunt afectați mai mult copiii, nu cred că ar trebui să meargă fizic la școală. Să nu uităm că foarte multe școli nu sunt pregătite din foarte multe puncte de vedere pentru primirea elevilor. Pe lângă virus să nu uităm de agresivitate. Sigur la televizor din scaunul de politician suntem foarte pregătiți.

  10. Da, sunt de acord sa mearga la scoala.
    Multi copii au facut covid fara ca parintii sa stie, reiese din analiza de anticorpi. Fiica mea a facut covid, am stiut, a reiesit din radiografia pulmonara, dar din analiza de anticorpi nu.
    Au pierdut enorm din punct de vedere al pregatirii scolare, al socializarii, psihic nu ii ajuta izolarea. Iar daca psihicul nu e bine, orice boala te doboara.

    1. Si sunteti fericita ca a avut plamanii afectati?
      Daca va ramane cu sechele? Pregatirea scolara se poate recupera, iar socializare se poate face si in afara scolii

      1. Daca socializarea se poate face si in afara scolii, copilul nu se poate imbolnavi?
        Atunci inchideti-l intr-un glob de sticla.
        Cu virusi si bacterii omenirea a supravietuit milenii si suntem azi aici.
        Se pare ca unii nu inteleg ca singuratatea si izolarea duce la alte tipuri de boli si chiar la pierderea imunitatii. Fericirea, iubirea si bucuria de a face totul impreuna sunt motive temeinice de a ramane curajosi si sanatosi.

  11. Sint de acord sa mearga fizic la scoala, in orice conditii. Copiii cu probleme medicale pot ramine on line cit e nevoie iar ceilalti sa fie prezenti la ore. Oamenii sint fiinte sociale iar copiii au nevoie de socializare cu atit mai mult, deoarece contactul interuman, fizic este stringent, necesar si important in dezvoltarea lor mentala, psihica, sociala si emotionala. Intr-un fel se dezvolta o planta in ghiveci, la balcon, si altfel se dezvolta acelasi fel de planta in gradina… atunci ce sa mai zicem de copiii nostri…
    Vaccinarea nu este pt copiii nostrii. Acesti “profesionisti” ai vaccinarii sa vina cu studii asupra acestui, asazis, vaccin si sa demonstreze ca nu are EFECTE DEZASTRUOASE asupra populatiei…

  12. Problema cu 6 la mie nu o decide decât autoritațile competente ale statului român, singurele in masura sa ia o asemenea decizie.
    Privind vaccinarea consider: corect ar fi ca autoritatile locale competente,in special medicii, sa faca sedinta cu toti parintii din clasa impreuna cu elevii si sa explice necesitatea vaccinarii si riscurile la care vor fi supusi si elevii si parintii lor daca nu se vaccineaz. Deasemeni trebuie sa explice ca nevaccinarea poate duce la inchiderea scolii, invatamant online si singurii vinovati de cest lucru vor fi ei, elevii si parintii lor.

  13. Sunt de acord sa se mearga doar fizic, indiferent de rata. Si in caz ca apare vreun caz in clasa, sa se testeze in masa toata lumea o data la 2 saptamani pentru a se tine sub control infectarea. Sunt deja doua veri de cand capitulam in fata acestui virus. Mi-am pierdut 2 ani din viata si sunt in floarea varstei. Trebuie sa convietuim cu virusul si pe masura ce apar noi posibilitati de stingere sau izolarii lui, sa ne ducem viata inainte. Si mai sunt de acord cu ceva ce se intampla in toate tarile civilizate, numai la noi e cu ” intrebatu’ “: sa se testeze in scoli toata lumea si sa se oblige la vaccinare cine nu are contraindicatii( altele decat in capul lui: cipuri, extraterestri, experimente, mumificari si alte tampenii). Deci, sa stea deschise nu doar pana la 6 la mie. Si peste 6 la mie si sa se alterneze solutii. Asa, e usor ca eu, Guvernul, sa inchid la 6 la mie ca nu-s in stare sa gestionez situatia. Situatia poate fi gestionata prin testare, vaccinare si limitarea accesului la actiuni de amploare(meciuri, concerte, piese de teatru, manifestari, ceremonii de orice fel) doar pentru vaccinati, trecuti prin boala sau dovada anticorpi. Altfel, o sa murim cu virusul de gat. Un an de zile am plans pe la portile Europei sa ne dea si noua din vaccin, dupa care, brusc, am devenit hiperdemocrati. Din prostie, din lipsa de informare, din prea multa informare de prea proasta calitate, de frica, de lasitate, de paranoia etc. Dar nicidecum din responsabilitate fata de noi si de cei din jur. Omul este o fiinta sociala. Din pacate, omul a devenit in ziua de azi obsedat de propria-i persoana. Semenii sunt cantitate neglijabila: noi sa fim sanatosi.

    1. “Mi-am pierdut 2 ani din viata si sunt in floarea varstei.”
      “Din pacate, omul a devenit in ziua de azi obsedat de propria-i persoana.”

      Mai este ceva de adăugat? 🙂

  14. Parerea mea e ca scoala trebuie sa ramana deschisa in orice conditii si copiii sa invete fizic. Au pierdut deja mult prea mult. Pentru copiii cu probleme medicale se pot gasi solutii de functionare online a orelor. Profesorii sa mearga la scoala sa predea, asa cum mergem noi la serviciu in fiecare zi.
    Nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marius Nistor, FSE: Domnul de la Ministerul Muncii are o problemă legată de Educație. Cum ai tupeul să declari, atunci când ai 200.000 de angajați din învățământ în grevă, că noi nu suntem la piață, mai dă, mai ia? La fel ca purtătorul de cuvânt al Guvernului, ar trebui să ia pixurile lăsate de profesori în Piața Victoriei și să-și scrie demisia

Reacție vehementă a liderului sindical, Marius Nistor, la declarația ministrului Muncii, Marius Budăi (PSD). Nistor a declarat la Antena 3 sâmbătă seara că ministrul Muncii „are o problemă legată de…
Vezi articolul