Tabără gratuită pentru adolescenții din mediul rural, despre implicare civică și democrație, organizată în iulie la București. Înscrierile sunt deschise

1.791 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Elevii de 13-16 ani din mediul rural pasionați de implicarea civică și de cetățenia activă se pot înscrie la o tabără gratuită organizată în apropiere de București în iulie 2023, potrivit unui comunicat de presă primit pe adresa redacției. Programul se desfășoară timp de o săptămână și sunt așteptați adolescenți din patru județe, transmit organizatorii.

Programul „îşi propune să ofere elevilor cu domiciliul în mediul rural din România, pasionaţi de implicare civică, oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin”, scrie în comunicatul de presă.

„Participarea în cadrul celei de-a treia ediții a GOAL Camp în România este gratuită, cei 15 participanți ce urmează a fi selectați având asigurate integral: cazarea, materialele și sesiunile educative cu traineri și invitați de prestigiu. Ediția a III-a a programului va include și o componentă online, derulată anterior taberei, cu formatori din România și SUA”, mai transmit organizatorii.

Tabăra este organizată de Ambasada Statelor Unite în România și American Councils for International Education, în perioada 10-16 iulie 2023. Înscrierile sunt online până pe data de 5 iunie 2023, prin acest formular.

Ce vor face elevii. Cine se poate înscrie

„Elevii participanți vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri şi sesiuni de informare sau vizite în instituţii publice de interes pentru tematica programului. La finalul camp-ului, participanții vor fi coordonați în vederea implementării unor proiecte locale, în comunitățile sau școlile din care provin”, susțin organizatorii.

Potrivit comunicatului, „competiția este deschisă elevilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • sunt, la momentul înscrierii, elevi la orice școală, din mediul rural, în județele Argeș, Dolj, Olt, Vâlcea;
  • au minimum 13 ani și maximum 16 ani împliniți în momentul începerii programului (10 iulie 2023)
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoştinţe de limba engleză;
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare și extrașcolare bune;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, în perioada iulie-august 2023”.

DOCUMENT Comunicatul de presă GOAL Camp 2023:

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce spune președinția în cazul copiilor folosiți pentru imaginea lui Klaus Iohannis, la Buzău: Intrarea elevilor a fost un demers spontan, din dorința copiilor și a cadrelor didactice de a interacționa cu Președintele României

“Nu a existat nicio intenție din partea AP (Administrația Prezidențială – n.red.) de a construi deliberat un cadru în care să se afle și elevii”, spune Președinția într-un răspuns pentru…
Vezi articolul