Tavanul unei clase dintr-o școală din județul Giurgiu s-a prăbușit. Școala a fost decorată de Klaus Iohannis în 2018 pentru “promovarea calității învățământului”

2.005 vizualizări
Tavanul unei clase din Școala Gimnazială “Stolnicul Constantin Cantacuzino” din comuna Isvoarele, județul Giurgiu, s-a prăbușit, relatează Educațieprivată.ro. Școala a fost decorată în ianuarie 2018 de președintele Klaus Iohannis, care i-a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler.

Primarul a dispus o expertiză a lucrărilor de renovare, însă partea de interior a școlii era finalizată în proporție de 90% atunci când a avut loc incidentul, spune edilul din Isvoarele, citat de Digi 24. Inspectorul școlar din Giurgiu va stabili împreună cu școala unde se vor face cursurile de acum înainte.

Renovarea școlii ar fi costat 26 de miliarde de lei vechi și ar fi fost realizată de trei firme din București, potrivit sursei citate.

Școala funcționează cu participarea fizică la clase a elevilor, fiind în scenariul verde. ”Așa mi-a început ziua. Cu vestea că tavanul clasei a 5-a a căzut peste noapte. Bine că noaptea, altfel cădea peste prof la oră și peste copii la pauze. Și mă întreb – ce suflet au cei din firma care a ‘renovat’ școala? Dorm bine noaptea? Se simt bine că au luat banii pe o lucrare făcută prost? Dacă omorau niște copii?”, a scris profesoara Mihaela Murgoci, care predă în această școală.

Președintele Klaus Iohannis a acordat în 2018 Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler chiar Şcolii Gimnaziale „Stolnicul Constantin Cantacuzino” din comuna Isvoarele, judeţul Giurgiu, “cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc” (Detalii aici).


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
identitatea de gen în școli

Klaus Iohannis: Recomandările sunt ca elevii să meargă la școală când pot fi asigurate măsurile care să îi țină în siguranță. În țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi garantate

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică dimineață că recomandările Organizației Mondiale a Sănătății “sunt ca elevii să meargă la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care să îi țină…
Vezi articolul