Teleșcoala intră și ea în vacanță, pe perioada vacanței forțate. TVR pune în loc serialele comuniste “Cireșarii” și “Pistruiatul”

Foto: tvr.ro

În cele două săptămâni de vacanță forțată, anunțată recent de președintele Klaus Iohannis, programul zilnic de lecții televizate “Teleșcoala” al TVR se suspendă. În locul emisiunilor de luni până vineri, de la ora 9:00 pentru elevii de clasa a VIII-a și de la 15:00 pentru elevii din clasa a XII-a, televiziunea publică va difuza seriile de filme “Pistruiatul” și “Cireșarii”.

“În această perioadă, difuzarea emisiunii ‘Teleşcoala’ va fi suspendată, decizie luată de comun acord cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care furnizează tematica şi ordinea lecţiilor, cu scopul de a nu se decala programa şcolară.

Pe perioada vacanţei, de luni până vineri, pe tronsoanele orare alocate ‘Teleşcoala’ se vor difuza, în prima săptămână, serialul pentru copii ‘Pistruiatul’ (producţie 1973, regia şi scenariul: Francisc Munteanu), de la ora 9:00, respectiv de la ora 15:00 iar în a doua săptămână ‘Cireşarii’ (producţie 1972, regia: Andrei Blaier, scenariul: Constantin Chiriţă şi Radu Dumitru).

‘Engleza la minut’ se va difuza de la ora 9:40, respectiv de la ora 15:45″, anunță TVR într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Două săptămâni de vacanță pentru elevi, începând de luni, 25 octombrie

Amintim că președintele a anunțat miercuri o vacanță forțată, de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, și o prelungire a vacanței copiilor de grădiniță și elevilor din ciclul primar cu încă o săptămână, față de cea existentă deja, adică și ei vor avea vacanță tot până pe 5 noiembrie.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara, la TVR, că: „Avem o comisie de dialog social, unde împreună cu elevii, profesorii și cu reprezentanții părinților vom vedea care este forma optimă de modificare a structurii anului școlar, lucru care va fi anunțat în data de 5 noiembrie, când vom avea o situație exactă, date certe cu privire la evoluția epidemiologică”.

Potrivit structurii actuale a anului școlar, vacanța de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, iar Școala Altfel în perioada 8 – 14 aprilie.

Vezi și: SURSE Structura anului școlar 2021-2022 va fi modificată în două etape: vacanța forțată, într-un ordin de ministru emis vineri și celelalte schimbări până pe 5 noiembrie
Exit mobile version