Teleșcoala intră și ea în vacanță, pe perioada vacanței forțate. TVR pune în loc serialele comuniste “Cireșarii” și “Pistruiatul”

1.131 de vizualizări
Foto: tvr.ro
În cele două săptămâni de vacanță forțată, anunțată recent de președintele Klaus Iohannis, programul zilnic de lecții televizate “Teleșcoala” al TVR se suspendă. În locul emisiunilor de luni până vineri, de la ora 9:00 pentru elevii de clasa a VIII-a și de la 15:00 pentru elevii din clasa a XII-a, televiziunea publică va difuza seriile de filme “Pistruiatul” și “Cireșarii”.

“În această perioadă, difuzarea emisiunii ‘Teleşcoala’ va fi suspendată, decizie luată de comun acord cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care furnizează tematica şi ordinea lecţiilor, cu scopul de a nu se decala programa şcolară.

Pe perioada vacanţei, de luni până vineri, pe tronsoanele orare alocate ‘Teleşcoala’ se vor difuza, în prima săptămână, serialul pentru copii ‘Pistruiatul’ (producţie 1973, regia şi scenariul: Francisc Munteanu), de la ora 9:00, respectiv de la ora 15:00 iar în a doua săptămână ‘Cireşarii’ (producţie 1972, regia: Andrei Blaier, scenariul: Constantin Chiriţă şi Radu Dumitru).

‘Engleza la minut’ se va difuza de la ora 9:40, respectiv de la ora 15:45″, anunță TVR într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Două săptămâni de vacanță pentru elevi, începând de luni, 25 octombrie

Amintim că președintele a anunțat miercuri o vacanță forțată, de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, și o prelungire a vacanței copiilor de grădiniță și elevilor din ciclul primar cu încă o săptămână, față de cea existentă deja, adică și ei vor avea vacanță tot până pe 5 noiembrie.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara, la TVR, că: „Avem o comisie de dialog social, unde împreună cu elevii, profesorii și cu reprezentanții părinților vom vedea care este forma optimă de modificare a structurii anului școlar, lucru care va fi anunțat în data de 5 noiembrie, când vom avea o situație exactă, date certe cu privire la evoluția epidemiologică”.

 • Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a declarat la Digi24 că vacanța poate fi prelungită și că „există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”, „dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment”.
 • Tot ieri, Sorin Cîmpeanu a declarat că în ceea ce privește recuperarea, aceasta se va face prin modificarea structurii anului școlar și ar putea însemna sacrificarea săptămânii Școala Altfel sau chiar a vacanței de iarnă.

Potrivit structurii actuale a anului școlar, vacanța de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, iar Școala Altfel în perioada 8 – 14 aprilie.

Vezi și: SURSE Structura anului școlar 2021-2022 va fi modificată în două etape: vacanța forțată, într-un ordin de ministru emis vineri și celelalte schimbări până pe 5 noiembrie

1 comment
 1. “Serialele comuniste”!Ați luat-o razna.”Vacanta forțată”. Astea sunt cuvinte care îndeamnă la revolta și dezordine socială.
  Cum zicea Eminescu “comunistu’ “?
  “…Niște rai și niște fameni,
  I-e rușine omenirii sa va zică vouă oameni…”
  Continuarea încă se mai știe dar lasă că o să dispară mostenirea comunismului și o sa fim toți de culoarea curcubeului,BLM,de genul …etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Olimpiadele școlare și toate concursurile, competițiile și activitățile extrașcolare au fost amânate pentru anul școlar 2021-2022. Ordinul a fost semnat de ministrul Educației

Toate olimpiadele școlare și concursurile au fost amânate pentru anul școlar viitor. Ordinul de ministru care prorogă pentru anul școlar 2021-2022 competițiile școlare, activitățile educative, școlare și extrașcolare a fost…
Vezi articolul

Vacanță de două săptămâni pentru toți elevii și revenirea în format fizic doar în localitățile sub 6 la mie, propunere de „măsură fermă pentru limitarea transmiterii”, aplicabilă „imediat”, prezentată de USR-PLUS la Cotroceni / Prelungirea școlii în vară, decalarea cu două săptămâni „a examenelor de bacalaureat și de capacitate”

Vacanță de două săptămâni pentru toți elevii și revenirea în format fizic doar în localitățile sub 6 la mie, după cele două săptămâni, este una dintre propunerile exemplificate ca „măsuri…
Vezi articolul

Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia / Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate de ruși pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) anunță că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui…
Vezi articolul