Testele PISA vor include, din 2025, posibilitatea evaluării unei limbi străine

833 de vizualizări
Foto: © Flynt | Dreamstime.com
Evaluarea PISA din 2025 va include, în premieră, un test de limbă străină, a anunțat Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare în Europa (OECD), care desfășoară aceste studii. Potrivit acesteia, elevii cu vârste de 15 ani care participă la PISA vor putea fi testați, astfel, pentru cunoștințele de limba engleză ca limbă străină. 

Evaluarea de limbă străină va fi reluată, apoi, la fiecare șase ani și va acoperi treptat și alte limbi străine. Ea va fi o componentă opțională pentru țările participante la evaluarea PISA.

  • Multe guverne “vor să știe dacă reușesc să livreze o predare de înaltă calitate (a limbilor străine – n. red.). Ating elevii lor obiectivele de învățare așteptate? Cum se compară elevii lor cu elevii din alte țări? Sunt politicile și metodele lor educaționale eficiente? Unde ar trebui să-și concentreze eforturile, cu resurse limitate?”, sună argumentul OECD pentru această inițiativă. 

Va fi verificată capacitatea elevilor de a vorbi foarte corect și cursiv limba străină, iar la prima analiză de acest fel acest lucru va fi verificat pe baza abilităților de citire, ascultare și vorbire. Vor fi incluse și chestionare de colectare a unor informații contextuale relevante pentru decidenții din educație.

Cadrul de evaluare pentru limbi străine în cadrul PISA 2025 va fi lansat oficial pe 26 septembrie, cu ocazia Zilei Limbilor Europei.

Foto: © Flynt | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Studenții protestează la București, Timișoara, Iași și Cluj față de decizia Guvernului de a elimina transportul gratuit cu trenul: „Educația e pe drumuri și studenții plătesc bilet” / „Nu vă fie frică, studenții se ridică”

Studenții din marile centre universitare din Cluj, Timișoara, Iași și București au ieșit astăzi în stradă pentru a protesta față de decizia Guvernului de a elimina gratuitatea transportului feroviar pentru…
Vezi articolul

Patru asociații românești implicate în susținerea drepturilor copiilor și a egalității de gen, premiate de Ambasada Franței

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație, Asociația „Sprijinirea Integrării Sociale”, Asociația „Funky Citizens” și Asociația „SOS Satele Copiilor” sunt câștigătoarele unui apel la proiecte, destinat societății civile implicate în susținerea…
Vezi articolul