Testele PISA vor include, din 2025, posibilitatea evaluării unei limbi străine

937 de vizualizări
Foto: © Flynt | Dreamstime.com
Evaluarea PISA din 2025 va include, în premieră, un test de limbă străină, a anunțat Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare în Europa (OECD), care desfășoară aceste studii. Potrivit acesteia, elevii cu vârste de 15 ani care participă la PISA vor putea fi testați, astfel, pentru cunoștințele de limba engleză ca limbă străină. 

Evaluarea de limbă străină va fi reluată, apoi, la fiecare șase ani și va acoperi treptat și alte limbi străine. Ea va fi o componentă opțională pentru țările participante la evaluarea PISA.

  • Multe guverne “vor să știe dacă reușesc să livreze o predare de înaltă calitate (a limbilor străine – n. red.). Ating elevii lor obiectivele de învățare așteptate? Cum se compară elevii lor cu elevii din alte țări? Sunt politicile și metodele lor educaționale eficiente? Unde ar trebui să-și concentreze eforturile, cu resurse limitate?”, sună argumentul OECD pentru această inițiativă. 

Va fi verificată capacitatea elevilor de a vorbi foarte corect și cursiv limba străină, iar la prima analiză de acest fel acest lucru va fi verificat pe baza abilităților de citire, ascultare și vorbire. Vor fi incluse și chestionare de colectare a unor informații contextuale relevante pentru decidenții din educație.

Cadrul de evaluare pentru limbi străine în cadrul PISA 2025 va fi lansat oficial pe 26 septembrie, cu ocazia Zilei Limbilor Europei.

Foto: © Flynt | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii ar trebui să dezvolte la școală respectul pentru mediu și să învețe despre efectele schimbărilor climatice, începând cu anul școlar viitor. Strategia națională pentru educația pentru mediu, adoptată de Guvern, va fi transpusă în programa școlară

Strategia Națională privind Educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030 a fost adoptată de Guvern miercuri. Documentul prevede că elevii de clasele primare, gimnaziu și liceu vor învăța la discipline…
Vezi articolul

Vicepreședinte PSD, Gabriel Valer Zetea, anunță că va depune în Parlament amendamente la proiectele de legi ale Educației, pentru a corecta “neregulile” care “ar bulversa extrem de mult sistemul educațional cât și statutul profesorilor”

Gabriel Valer Zetea, lider PSD Maramureș, deputat PSD și vicepreședinte al partidului din coaliția de guvernare, a scris pe pagina sa de Facebook că cei prezenți la discuțiile la care…
Vezi articolul

Religia nu va fi introdusă ca probă opțională la Bac / Ligia Deca pasează propunerea cultelor în Parlament: “Dacă Parlamentul dorește posibilitatea probelor opționale la Bacalaureat, trebuie să ne gândim bine dacă creștem numărul probelor sau dacă excludem anumite probe pe care le avem deja”

Ministra Educației, Ligia Deca, pasează Parlamentului propunerea cultelor ca Religia să poată fie aleasă de elevi la Bac. “Dacă Parlamentul dorește să introducem această posibilitate a materiilor opționale care să…
Vezi articolul