TikTok a pierdut o bătălie, dar Washingtonul nu a câștigat încă războiul

299 de vizualizări
Foto: Unsplash.com – Solen Feyissa
TikTok a pierdut o bătălie majoră la Washington, iar interzicerea sa în Statele Unite pare să fie inevitabilă, deși guvernul va trebui să-și aleagă atent pașii înainte de a scoate de pe piață populara platformă folosită de 150 de milioane de americani, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com, după cum notează G4Media.ro.

Șeful său, Shou Chew, s-a confruntat joi cu o avalanșă de atacuri din partea unei puternice comisii parlamentare, fără prea multe posibilități de a răspunde.

Aleșii, neobișnuit de uniți atât la dreapta, cât și la stânga, au acuzat TikTok, o filială a companiei chineze ByteDance, că este un instrument al Beijingului pentru a-i spiona și manipula pe americani.

O audiere care s-a soldat cu un „dezastru” pentru platformă, potrivit lui Dan Yves de la Webdush Securities, care se așteaptă la o creștere a „apelurilor din partea legislatorilor și a Casei Albe de a interzice TikTok în Statele Unite dacă ByteDance nu se desprinde de companie”.

Dacă ByteDance nu găsește un cumpărător american în „trei până la șase luni”, el crede că „TikTok va fi probabil interzisă până la sfârșitul anului”.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat joi seară că „negocierile sunt în curs de desfășurare cu ByteDance” și că administrația „susține cu tărie” legea RESTRICT Act, unul dintre proiectele de lege care vizează interzicerea TikTok.

Proiectul de lege, dezbătut de senatori în această lună, conferă Departamentului Comerțului noi puteri pentru a interzice tehnologiile care amenință securitatea națională.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Calendarul examenului de definitivat 2024, publicat în Monitorul Oficial. Profesorii se înscriu până pe 13 octombrie. Prima inspecție de specialitate are loc până la data de 9 februarie 2024

Calendarul examenului de definitivat 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 6.330 din 25 septembrie 2023. Înscrierea profesorilor se face până pe 13…
Vezi articolul

Autoritățile locale să constituie în bugetele proprii un Fond destinat activităților de tineret, conform legii, cere Consiliul Tineretului din România: Neincluderea lui “poate atrage nulitatea bugetului local”

Consiliul Tineretului din România (CTR) solicită autorităților locale să respecte legislația în vigoare și să constituie un Fond destinat activităților de tineret în cadrul bugetelor proprii, anunță organizația. Aceasta precizează…
Vezi articolul