TIMELINE Cursa contracronometru pentru vaccinul anti-COVID: sume uriașe mobilizate de comunitatea internațională

47 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Noul coronavirus a ucis până acum peste 400.000 de oameni și continuă să facă victime pe tot globul.

Încă de la izbucnirea pandemiei mondiale, la începutul anului 2020, multe țări ale lumii au început cursa contracronometru pentru găsirea unui vaccin care să oprească criza.

Guverne, institute de cercetare, mari companii din Sănătate sau universități renumite depun eforturi considerabile pentru a oferi antidotul. Este o luptă pentru prestigiu științific, dar și o miză economică: cine dezvoltă primul vaccin anti-COVID-19.

SUA încearcă să contracteze posibilii câștigători iar Uniunea Europeană a strâns într-o sesiune globală de donații 7,4 miliarde de euro, fonduri puse la dispoziție pentru cercetări.

Nici România nu este absentă din această cursă: Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara lucrează la propriul vaccin, care a atras atenția ambasadorului Marii Britanii.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu, despre legalizarea mitei în universități: PSD administrează intelectualilor de calitate fix ceea ce Piața Victoriei administra PSD-ul în 10 august

“Studenților şi profesorilor deştepți le rămâne o singură variantă, dacă nu vor să-şi distrugă viitorul: să plece din țară”, spune fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. Amintim că Guvernul Dăncilă…
Vezi articolul

Proiectele de Strategie Națională și de Plan Național pentru cercetare 2022-2027 nu prezintă ținte de rezultat și nu respectă prevederile legale privind bugetele, atrage atenția asociația cercetătorilor Ad Astra

Două proiecte-cheie pentru susținerea cercetării românești în următorii ani, cel al Strategiei Naționale de Cercetare-Dezvoltare 2022-2027 (SNCISI) și cel privind Planul Național pentru Cercetare, Dezvoltare, Inovare, sunt marcate de “absența…
Vezi articolul

Minciuna la copii și intervievarea copiilor în context judiciar – două dintre temele conferinței organizate în premieră în România de Asociația Europeană de Psihologie și Drept, care își reunește specialiștii la Cluj-Napoca, între 4 și 7 iulie 2023 (P)

Cercetători internaționali din psihologia judiciară, profesori universitari și practicieni din țară și străinătate se reunesc pentru prima dată în România, la Conferința Asociației Europene de Psihologie și Drept. Votată în…
Vezi articolul

UPDATE Ministerul Cercetării promovează “Standford”: numele reputatei universități americane, scris greșit de opt ori într-un “buletin informativ” al instituției conduse de Sebastian Burduja, absolvent Stanford / Ministerul: “O eroare pentru care ne cerem scuze”

“Standford, creativitate și inovație pe tărâmul tribului Muwekma Ohlone” este titlul unui material despre Universitatea Stanford din SUA, publicat într-un recent buletin informativ promovat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.…
Vezi articolul