Tinerii de la USR și PLUS au inițiat o petiție online pentru susținerea educației sexuale în școli: “Suntem țara europeană cu cea mai mare rată de mame adolescente”

1.301 de vizualizări
Tinerii de la USR și PLUS au inițiat o petiție publică pentru stoparea modificării, inițiată de PSD și PNL, a legii care asigură educația sexuală în școli, avertizând că România este țara europeană cu cea mai mare rată de mame adolescente, multe având vârste de sub 15 ani.

Petiția inițiată de Generația PLUS:

“PNL și PSD se aliază împotriva educației sexuale în școli și a sănătății tinerilor!

După ce Președintele Iohannis a promulgat legea care prevede cel puțin un curs de educație sexuală în școli, o dată pe semestru, deputatul Robert Sighiartău (31 de ani, PNL) inițiază un amendament susținut de PSD, care stipulează că elevul va avea nevoie de „acordul scris al părinților sau reprezentanților legali” și propune schimbarea specificului materiei.(…)”

 

 


5 comentarii
 1. Civilizatia umana s-a dezvoltat in cursul a sute de mii de ani pana in 2020, an in care aceasta nu mai poate exista fara o educatie sexuala obligatorie a tuturor elevilor. Sa intelegem ca tinerii de la USR++ au rezolvat toate problemele din Romania, ultima ramanand educatia sexuala. Au rezolvat pe rand toate problemele din sistemul de sanatate, toate spitalele sunt moderne, medicii nu mai pleaca din tara, sistemul de educatie este modern, toate scolile nu mai au toaleta in curte, toate clasele au cate 12-14 calculatoare pentru elevi, pe scurt toti romanii traiesc intr-o epoca in care “ia uitați ce belșug se întrevede”.
  Daca la participarea la orele de religie elevul are nevoie de acordul scris al parintilor, orele de educatie sexuala sunt impuse si nu pot fi evitate, pentru a fi in rand cu tarile europene.

 2. Suntem țara cu tineri frumoși.
  Să o păstrăm așa.
  Nu tot ce e de import e bun. Nici din Est, nici din Vest.
  Tinerii stiu deja mai multe despre sex decât despre istoria Europei.
  Lobby ul ideologic si politic nu au ce căuta în educație.
  Căutați în altă parte marfă…

  1. Ati vazut o lectie dintr-un astfel de manual din tarile nordice? Eu am vazut la clasa I. Grotesc. Imagini grafice explicite cu acte intime intre persoane de acelasi gen. Si prezentate ca fiind ceva normal, nu ca apartinand unei minoritati. Este incredibil. Asta vreti? Nu sunt persoana religioasa, nu am conceptii invechite, sunt un om tolerant, care aceepta ca fiecare face cu viata lui, cata vreme nu aduce lezare celui din jur. Nu putem sa promovam asa ceva in manuale la o astfel de disciplina. Veti spune ca nu vor fi imagini si explicatii de acest gen, ci doar strict anatomice. Pai si atunci ce rost mai are anatomia omului din scoala? Ca e suficienta pt.a intelege reproducerea, nasterea. Iarasi veti spune ca e nevoie de elemente de sanatate, de contraceptie. Dar avem deja educatia pentru sanatate. Asa ca nu mai bateti campii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Sprijinul pentru părinții care trebuie să stea acasă cu copiii care fac școală online nu a fost aprobat de Guvern, ci doar prezentat în primă lectură / Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că a fost adoptat

Guvernul nu a adoptat prin ordonanţă de urgenţă măsurile de sprijin pentru părinţi, asta deși ministrul Muncii, Raluca Turcan, a scris pe contul de Facebook că proiectul a fost aprobat.…
Vezi articolul

Examenele de admitere la colegiile naționale și chestiunea limbii române la Bacalaureat sunt “subiecte deschise”, reafirmă ministrul Cîmpeanu, după valul de critici și amendamente legate de aceste teme. El invocă și o a treia posibilă probă în cadrul examenelor de la Colegii

Colegiile Naționale ar putea să organizeze și o a treia probă de admitere la liceu, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul Forumului Educației la Iași 2022. El…
Vezi articolul