Tinerii de la USR și PLUS au inițiat o petiție online pentru susținerea educației sexuale în școli: “Suntem țara europeană cu cea mai mare rată de mame adolescente”

1.333 de vizualizări
Tinerii de la USR și PLUS au inițiat o petiție publică pentru stoparea modificării, inițiată de PSD și PNL, a legii care asigură educația sexuală în școli, avertizând că România este țara europeană cu cea mai mare rată de mame adolescente, multe având vârste de sub 15 ani.

Petiția inițiată de Generația PLUS:

“PNL și PSD se aliază împotriva educației sexuale în școli și a sănătății tinerilor!

După ce Președintele Iohannis a promulgat legea care prevede cel puțin un curs de educație sexuală în școli, o dată pe semestru, deputatul Robert Sighiartău (31 de ani, PNL) inițiază un amendament susținut de PSD, care stipulează că elevul va avea nevoie de „acordul scris al părinților sau reprezentanților legali” și propune schimbarea specificului materiei.(…)”

 

 


5 comments
 1. Civilizatia umana s-a dezvoltat in cursul a sute de mii de ani pana in 2020, an in care aceasta nu mai poate exista fara o educatie sexuala obligatorie a tuturor elevilor. Sa intelegem ca tinerii de la USR++ au rezolvat toate problemele din Romania, ultima ramanand educatia sexuala. Au rezolvat pe rand toate problemele din sistemul de sanatate, toate spitalele sunt moderne, medicii nu mai pleaca din tara, sistemul de educatie este modern, toate scolile nu mai au toaleta in curte, toate clasele au cate 12-14 calculatoare pentru elevi, pe scurt toti romanii traiesc intr-o epoca in care “ia uitați ce belșug se întrevede”.
  Daca la participarea la orele de religie elevul are nevoie de acordul scris al parintilor, orele de educatie sexuala sunt impuse si nu pot fi evitate, pentru a fi in rand cu tarile europene.

 2. Suntem țara cu tineri frumoși.
  Să o păstrăm așa.
  Nu tot ce e de import e bun. Nici din Est, nici din Vest.
  Tinerii stiu deja mai multe despre sex decât despre istoria Europei.
  Lobby ul ideologic si politic nu au ce căuta în educație.
  Căutați în altă parte marfă…

  1. Ati vazut o lectie dintr-un astfel de manual din tarile nordice? Eu am vazut la clasa I. Grotesc. Imagini grafice explicite cu acte intime intre persoane de acelasi gen. Si prezentate ca fiind ceva normal, nu ca apartinand unei minoritati. Este incredibil. Asta vreti? Nu sunt persoana religioasa, nu am conceptii invechite, sunt un om tolerant, care aceepta ca fiecare face cu viata lui, cata vreme nu aduce lezare celui din jur. Nu putem sa promovam asa ceva in manuale la o astfel de disciplina. Veti spune ca nu vor fi imagini si explicatii de acest gen, ci doar strict anatomice. Pai si atunci ce rost mai are anatomia omului din scoala? Ca e suficienta pt.a intelege reproducerea, nasterea. Iarasi veti spune ca e nevoie de elemente de sanatate, de contraceptie. Dar avem deja educatia pentru sanatate. Asa ca nu mai bateti campii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Iohannis va avea o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Cotroceni, la ora 14: discuții despre cum va continua anul școlar și despre cazurile de COVID din școli

Președintele Klaus Iohannis va avea joi, 11 februarie, ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță administrația prezidențială. UPDATE VIDEO Klaus Iohannis: Am reușit să…
Vezi articolul

Toți beneficiarii tichetelor educaționale în valoare de 500 de lei vor primi carduri noi – precizează Ministerul Fondurilor Europene / Nu se știe când vor fi livrate, pentru că licitația pentru carduri a fost lansată abia vineri, după ce Guvernul a extins termenul până la care părinții pot depune cererile

“Având în vedere că acordarea acestor ajutoare este reglementată de un nou act normativ, OUG nr. 83/2023, beneficiarii acestei măsuri vor primi carduri noi”, este răspunsul primit de la Ministerul…
Vezi articolul