Trei directori de şcoli sunt internaţi cu COVID, în Timiș, iar alți 120 de angajați ai școlilor au fost infectați în ultimele două săptămâni, anunță inspectorul școlar general: „Îngrijorător pentru noi este că avem foarte mulţi profesori care au devenit pozitivi” / Rata de vaccinare e de 57% în școlile din județ

1.282 de vizualizări
Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com
„Îngrijorător pentru noi este că avem foarte mulţi profesori care au devenit pozitivi”, a declarat șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu pentru Agerpres. Popescu a menționat că în total sunt 123 de angajați din școli infectați cu SARS-CoV-2, printre care se află și 3 directori de instituții de învățământ.

Oficialul a mai spus că sunt 8.122 de elevi care fac acum școală online cu tot cu clasa, plus alți 392 de elevi cu scutiri medicale.

„Îngrijorător pentru noi este că avem foarte mulţi profesori care au devenit pozitivi. Avem 423 de elevi infectaţi cu SARS-CoV-2, 123 de angajaţi din sistem, iar 334 de clase cu 8.122 de elevi au trecut în sistemul online, la care se adaugă 392 de elevi care sunt online pentru că au motivări din alte cauze medicale decât COVID sau au în familii membri cu afecţiuni care-i fac vulnerabili”, a afirmat Marin Popescu.

La începutul anului școlar, rata de vaccinare în rândul personalului din școli, la nivelul județului Timiș era de 57,5% – 3.851 de profesori dintre cei 6.695 au ales sa se imunizeze, scria presa locală.

Şeful IŞJ a adăugat că primele 3.000 de teste distribuite şcolilor se epuizează marţi, dar Direcţia de Sănătate Publică Timiş a solicitat deja Ministerului Sănătăţii încă 10.000 de teste pentru unităţile şcolare din judeţ.

Ţinând cont de trendul crescând al contaminărilor, Marin Popescu anticipează că 51.000 de elevi vor intra online de săptămâna viitoare, ceilalţi continuând în sistemul faţă în faţă şi pentru aceştia este nevoie de testare, mai transmite Agerpres.

„Am luat în calcul şi posibilitatea că nu are cine să aplice testele, având deficit de personal medical, dar cu sprijinul colegilor de la învăţământul special am creat echipe mobile pentru intervenţia de aplicare a testelor. Avem o solicitare de la Liceul de Informatică Grigore Moisil din Timişoara pentru echipă mobilă de teste”, a menţionat Popescu.

În altă ordine de idei, Marin Popescu a adăugat că Inspectoratul Şcolar are un stoc de computere, destul de redus, care ar putea înlocui eventualele echipamente IT care le-au fost date elevilor şi care s-au defectat. Marea parte a şcolilor le-au lăsat elevilor tabletele şi în timpul vacanţei de vară.

„Cei care au finalizat cicluri de învăţământ, respectiv clasele a VIII-a şi a XII-a, au predat tabletele, urmând să le preia cei care intră în aceste clase. Pe perioada verii, un număr foarte mic de directori au cerut peste vară tabletele elevilor. Ei au aflat de pe la elevi că au fost unele deteriorate. Dacă s-au defectat softuri, părţi componente ale echipamentelor, noi le dăm altele la schimb şi le reparăm pe cele defectate. Dar dacă acestea au fost distruse, suportă consecinţele familiile, pentru că le-au fost date în comodat. Acum nu avem solicitări de echipamente de la şcoli. Inspectoratul are un stoc de completare a unor echipamente defecte, dar nu sunt multe”, a mai detaliat inspectorul general Marin Popescu.

Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie


5 comentarii
  1. Oare acum cei care au susținut scoala cu prezenta fizica sunt mulțumiți? Acum elevii nu vor mai avea cu cine sa facă nici cursuri online.
    Trebuia sa se treacă în online de la incidenta de 3 la mie.

    1. Da, suntem multumiti. Directorul meu nu poarta masca nici macar in public mare cu audienta si este antivaccinist. Nu poarta nici la ora decat sub barba. Cand veti invata sa respectati legea, atunci va vom plange de mila. Pana atunci, eu nu sunt responsabil si nici nu trebuie sa fiu pedepsit pentru scepticismul vostru exagerat. Scoala trebuie sa continuie cum a fost stabilit: fizic. Sau mai stam vreo 7 ani in online de acum? Ca doar e razboi, bombardamente, se darama cladiri si se impusca pe strada. Hai, ca deja mi-e greata de ideile voastre sosociste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scriitoarea Ioana Nicolaie, profesor de Limba română, despre predarea online: „Un profesor trebuie să fie un fel de magician în contextul acesta, să găsească o cale să transmită informația virtual, să inventeze un alt mod de a preda”

Mutarea orelor din sala de clasă, în online a fost cea mai abruptă măsură luată în ultimii ani în sistemele de învățământ din toată lumea, cu atât mai mult în…
Vezi articolul

DOCUMENT Inspectoratele cer școlilor de urgență lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea Națională și pregătirea din 2-12 iunie. Paradoxul este că înscrierile pentru examene nu au început, iar profesorii vor fi de la alte școli

Inspectoratele școlare județene solicită școlilor, în regim de urgență, unele dând termen „până joi la ora 14”, să trimită lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea…
Vezi articolul