BREAKING Circa 34.000 de elevi din 320 de școli și grădinițe învață online în Capitală – Inspectoratul Școlar București

4.652 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Aproximativ 34.000 de elevi din Capitală învață online săptămâna aceasta, adică aproape 11% din totalul celor 301.000 de elevi, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar București (ISMB) pentru Edupedu.ro. Potrivit ISMB, este vorba despre elevi din jumătate din școlile și grădinițele din București, unde au activitatea suspendată în acest moment 1.300 de clase. Vineri, într-o conferință de presă, secretarul de stat Sorin Ion de la Ministerul Educației a declarat că săptămâna aceasta urmau să învețe online circa 34.000 de elevi din 54 de localități unde incidența de infectare cu coronavirus a depășit 6 la mia de locuitori. Astfel, numărul elevilor din București aflați astăzi în online este cât totalul din restul țării.

„În acest moment, avem aproximativ 1.300 de clase cu activitate fizică suspendată (dintr-un total de aproximativ 12.000 de efective – datele sunt în curs de actualizare), în aproximativ 320 de unități (din 655). În hotărârea CMBSU de ieri au fost introduse școli în care există clase/grupe a căror activitate cu prezență fizică a fost suspendată în urma infectării unor cadre didactice. Pentru situația în care se suspendă activitatea cu prezență fizică în urma infectării unor elevi, suspendarea se face la propunerea CA-ului unității (aceste clase nu vor apărea în vreo hotărâre CMBSU). Deocamdată, nu avem școli în București în care să fi fost suspendată total activitatea cu prezență fizică”, au precizat reprezentanții ISMB pe grupul de comunicare al instituției.

  • Rata de infectare în Capitală a urcat luni la 4,95, de la 4,35 cât era duminică, potrivit Direcției de Sănătate Publică București. Capitala a intrat în scenariul roșu la miezul nopții, de vineri spre sâmbătă, când a depășit incidența de 4 la mia de locuitori. Atunci când incidența cazurilor COVID-19 va trece de 6 la mie, toate școlile din București vor intra în sistem online.

La o zi după congresul PNL, infectările COVID raportate în București au explodat, ajungând luni la un record de la începutul pandemiei. Astăzi, potrivit G4Media.ro, Bucureștiul are cel mai mare număr de teste pozitive de la începutul pandemiei și până acum, adică 2.559.

Amintim că cercetătorul Octavian Jurma și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, au scris pe paginile personale de pe Facebook despre „nealocări” de rezultate pozitive ale testelor făcute săptămâna trecută de autorități, în special în Capitală. Consecința ar fi, potrivit și lui Jurma, și lui Voiculescu, trecerea de pragul de 6 la mie în săptămâna care urmează și intrarea școlilor în regim online. Voiculescu susține că pentru școli ar urma să fie îndeplinit criteriul de trecere în online „nu mai departe de marți”, acesta omițând să spună că scenariile școlilor se stabilesc în ziua de vineri. DSP București susține că toate calculele sunt făcute conform legislației în vigoare.

Foto: © Sebastian CzapnikDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.

Citește și:
Școlile din București ar putea intra în online de săptămâna viitoare, susține cercetătorul Octavian Jurma, care reclamă lipsa din „alocări” a peste 7 mii de cazuri la nivel național / Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu dă și el trecerea pragului de 6 la mie „nu mai departe de marți”/ DSP București: Toate calculele incidenței stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectele de legi ale Educației, pe ordinea de zi a ședinței de azi a Guvernului / Se vor putea înscrie la concursul de admitere la liceu doar elevii care au luat măcar nota 5 la Evaluarea Națională. Doar mandatele actuale ale rectorilor se iau în calcul pentru o nouă candidatură, nu și cele încheiate deja

Proiectele legilor Educației au fost puse de către Secretariatul General al Guvernului pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 29 martie, potrivit agendei publicate. Cele două proiecte au trecut…
Vezi articolul

Prime de instalare sau posibilitatea de creștere a salariului pentru cadrele didactice care merg în comunitățile dezavantajate, anunțate de Ligia Deca: „Ne dorim ca profesorii care merg în zonele dezavantajate să aibă sprijin suplimentar”

„În ceea ce privește profesorii din zonele dezavantajate, ne propunem, pe de o parte, sa avem un coeficient suplimentar de finanțare al acelor școli și, în plus, avem o serie…
Vezi articolul