Tudorel Toader a desemnat doi noi prorectori la Universitatea Al.I. Cuza din Iași. Domeniile celor doi sunt sociologia familiei și teologia ortodoxă

411 vizualizări
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane
Foto: Google Street View
Doi noi prorectori au fost desemnați de rectorul Tudorel Toader în ședința Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) de joi, 26 noiembrie 2020, pentru mandatul 2020-2024. Este vorba de:
  • Prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare;
  • conf. univ. dr. Constantin-Iulian DAMIAN – Prorector pentru programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Prin desemnarea și validarea noilor prorectori s-a completat echipa de conducere executivă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, se arată într-un comunicat de presă al Universității.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul UAIC, Daniela Cojocari (n. 1970) și-a obținut licența în Chimie, în 1995, la aceeași universitate la care predă acum. În 1999-2000, a studiat cu o bursă Erasmus sociologia familiei la Universitatea din Liege, Belgia. A început să studieze sociologie-politologie la UAIC în 1988, dar și-a luat licența în domeniu în 2002.

În 2008 devine doctor în sociologie cu o lucrare despre „Familia și fenomene familiale în societatea românească”, ce a fost coordonată de profesorul Vasile Miftode. În 2012 a urmat un stagiu de pregătire postdoctorală la Universitatea din Barcelona în „sociologia copilăriei, educaţie parentală, sănătate publică, politici de sănătate a copiilor şi tinerilor”.

Constantin Iulian Damian (n. 1979) a absolvit în 2003 facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul UAIC, iar în 2005 a absolvit un Masterat în Teologie Sistemică și Biblică în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie” din Iași, conform CV-ului său.

Doi ani mai târziu a mai absolvit un masterat, de data aceasta la UAIC, în Antropologie Culturală și Etnologie. În 2011 și-a luat doctoratul cu tema „Tehnici de manipulare specifice noilor mișcări religioase”, coordonată de Nicolae Achimescu.

FOTO: Google StreetView


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Din anul universitar viitor, 50.000 de studenți cu burse sociale ar putea beneficia de vouchere în valoare de 1.500 de lei și de plata chiriei, anunță ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș

Din anul universitar 2023-2024, studenții care au burse sociale ar putea să primească vouchere de 1.500 de lei și să le fie plătită chiria, după cum a declarat, pentru Edupedu.ro,…
Vezi articolul
conducătorii de doctorate

Lista universităților care nu au introdus datele despre conducătorii de doctorate în registrul matricol unic, deși erau obligate să facă asta din 2016. Printre ele, Politehnica, Universitatea București, Medicina, Babeș-Bolyai, ASE, Academia de Poliție, Academia Română

Ministerul Educației a publicat lista celor 22 de universități care nu au introdus până acum datele despre conducătorii de doctorate pentru niciun doctorand în Registrul Matricol Unic, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul

Ce-și propune una dintre cele mai bune facultăți de educație din lume, Institute of Education de la Londra, în noua strategie de cercetare: focus pe etică de la începutul formării, mai multe discipline, interes major pentru noile tehnologii și inteligența artificială – Studiu de caz

Cel mai recent ranking QS al universităților după domenii de studiu plasează pe primul loc, la domeniul Educație și Formare, University College London (UCL) din Marea Britanie. UCL este reprezentată,…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai reia cursurile față în față pe 28 martie / Instituția pune față în față “experiența foarte bună” a predării online și recomandările europene cu dorința autorităților naționale: “Nu recomandăm trecerea intempestivă” care poate bulversa semestrul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va începe activitățile ce presupun prezență fizică pe 28 martie, în urma ridicării stării de alertă, potrivit unei decizii a Consiliului de Administrație, ce urmează…
Vezi articolul