Tudorel Toader a îndepărtat ultima voce critică la adresa sa din echipa de prorectori a Universității din Iași – Ziarul de Iași

Foto: gov.ro

Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Tudorel Toader, și-a anunțat ieri în fața Senatului universitar echipa de prorectori. Recent ales pentru al doilea mandat de rector, Toader şi-a îndepărtat “şi ultima voce care mai era critică la adresa sa din echipa de prorectori, sau care îl contrazicea pe unele subiecte”, scrie publicația Ziarul de Iași.

Jurnaliștii din Iași relatează că profesorul Cătălin Tănase, care a fost prorector inclusiv în mandatele de rector ale lui Vasile Işan, a fost înlocuit ieri cu Florin Brînză, de la Facultatea de Fizică a UAIC, ca prorector responsabil cu programele de masterat, studii doctorale, managementul calităţii şi extensiunile UAIC.

În cadrul şedinţei care a avut loc joi, 15 mai, au fost reconfirmaţi pentru un al doilea mandat ca prorectori Corneliu Iaţu – responsabil pentru strategie, dezvoltare instituţională şi personal, Miha­ela Onofrei – responsabilă de activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic, Lucia Cifor – responsabilă de programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, şi Ionel Man­galagiu – prorector pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer tehnologic.

Amintim că Liga Studenților din Iași i-a cerut lui Tudorel Toader demisia de onoare din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat dreptate fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, în speța referitoare la revocarea ei din funcție în urma evaluării fostului ministru al Justiției. Potrivit studenților, “cadrelor didactice și studenților care s-au opus de la bun început „lungului marș al lui Toader” prin Justiție li s-a confirmat buna credință, cunoștințele și intuiția juridică”.

Citește și:
Exit mobile version