ULTIMA ORĂ Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Rata de incidență COVID a urcat la 3,05

23.780 de vizualizări
Foto: © Maksym Yemelyanov | Dreamstime.com
Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,05, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică, scrie G4Media.ro. Potrivit reglementărilor în vigoare, scenariul roșu se traduce prin închiderea școlilor gimnaziale și liceelor. Rămân deschise creșele, grădinițele și clasele pregătitoare – IV.

De precizat că ministrul Educației i-a propus ministrului Sănătății modificarea ordinului comun, astfel încât elevii de clasele a VIII-a și a XII-a să poată veni la școală, fizic, la cursuri față în față, și în scenariul roșu, pentru a se putea pregăti pentru examene. O decizie finală nu a fost, însă, luată.

Joi, în Capitală incidența era de 2,79 la mie, iar vineri a ajuns la 3,05.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

În scenariul roșu, potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Ordinul comun cu regulile de redeschidere a școlilor prevede că în Scenariul 3, roșu, se întâmplă următoarele:

  • a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe bază criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti şi DSP/DSPMB avizează propunerea consiliului de administrație a unităţii de învățământ
preuniversitar/ conexe şi înaintează spre aprobare CJSU/CMBSU scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ.

Propunerea este fundamentată pe informarea DSP/DSPMB cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, precum şi în funcţie de infrastructura şi resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Comitetul judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ.

Recent, ministrul Educației a solicitat Ministerului Sănătății modificarea acestor reguli astfel încât elevii de clasele a VIII-a și a XII-a/a-XIII-a să vină la cursuri în format fizic și în scenariul roșu pentru a se putea pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021.

Foto: © Maksym Yemelyanov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like